Salarii ca la multinaționale la Consiliul Județean Brașov. O armată de directori plătiți regește. Președintele are 18.720 lei fără sporuri

La Consiliul Judetean Brasov exista o armata de directori, manageri si sefi de servicii. Fie ca vorbim de institutia principala, fie ca vorbim de celelalte subordonate, un lucru este cert, sunt foarte multi sefi. Problema este ca acesti directorasi incaseaza peste 6000 de lei lunar net. Cu alte cuvinte, salariul de baza este undeva la 11,913 lei. Bineinteles, mai sunt si adjunctii. Pe site-ul institutiei figureaza la declaratiile de avere vreo 5 directori. Numai ca, la acestia se adauga un arhitect sef, un administrator public care incaseaza peste 7000-8000 de lei net(15.200 salariul de baza), plus 3464 lei lunar doar ca este membru in Consiliul de Administratie al Companiei Apa Brasov. Dar sa nu aveti impresia ca s-a terminat. Nu, pentru ca urmeaza si un manager public care incaseaza lunar in jur de 6000 de lei(10.631 lei). La acestia se adauga cei doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean care incaseaza lunar in jur de 8000-9000 lei net(16.640 de lei salariul de baza), secretarul(11.913 lei), iar ceva mai mult castiga presedintele, peste 10.000 de lei(18.720 de lei, unde se adauga si 25% in plus pentru implementarea proiectelor cu fonduri europene). Sa nu uitam ca la salariul de baza se adauga si sporurile… Lista continua cu directorii institutiilor subordonate. Cum fiecare muzeu sau institutie are cate un sef, normal ca acesta este remunerat pe masura functiei. Astfel, zeci de indivizi castiga sume colosare pentru ca cei din conducerea Consiliului Judetean nu au inteles ca trebuie platita performanta, iar pentru institutiile de cultura este destul sa se ocupe un singur manager, nicidecum 4 sau 5, mai ales ca vizibilitatea acestora este destul de slabuta.

Oricum, daca doriti sa va angajati la Consiliul Judetean Brasov, luati-va gandul, nu aveti loc de sotiile, nepoatele, finii, celor care conduc orasul. Drept dovada ca multi dintre consilierii judeteni au sotiile angajate ”sefe” la institutie.

Sa nu uitam ca cei din conducerea Consiliului Judetean Brasov se plang toata ziua de lipsa banilor, dar nu vorbesc niciodata de salariile babane pe care le incaseaza. Cat despre rezultate…acestea se vad cu ochiul liber. 3 stalpi montati la aeroportul Brasov in 3 ani, turnurile si bastioanele istorice lasate in paragina, centrul de sub Tampa abandonat, drumurile din judet sunt praf, la spitale sunt scandaluri si tot asa. Numai intr-o singura luna presedintele Adrian Vestea a pierdut un proces ca persoana fizica si unul cu institutia. Bineinteles, daunele vor fi platite din bani publici, adica din banii brasovenilor.

Pentru detalii cu salariile angajatilor de la Consiliul Judetean, accesati link-ul de mai jos:

https://site.judbrasov.ro/upload/files/1554369543_Transparenta%20venituri%20salariale.pdf

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: