Șaguniștii au participat la International Tournament of Young Mathematicians

O parte dintre elevii Colegiului Național „Andrei Șaguna” din Brașov au participat la a 13-a ediție a concursului ITYM (International Tournament of Young Mathematicians), desfăşurată online.

Echipa matematicienilor a fost formată din Alexandra Curea (C.N. “Tudor Vianu”), Maria Ciupală (XI A), Ioana Popa (XI A), Antoniu Cioancă (XI E), Tudor Robu (XI A), David Serea (XI) şi team leaderii, profesor Ciupală Gabriel şi studenta Ana Ciupală, absolventă a colegiului.

ITYM este un concurs de cercetare şi dezbatere matematică, care constă în aproximativ trei luni de cercetare şi rezolvare de probleme, finalizându-se cu redactarea şi dezbaterea problemelor cercetate.

„Anul acesta au participat 11 echipe din 9 ţări. Este a opta participarea a şaguniştilor la acest concurs, echipa colegiului de anul acesta fiind selectată în urma unui concurs intern – Şaguna Tournament of Young Mathematicians, asemănător ITYM, desfăşurat pe parcursul anului trecut şcolar. Șaguniștii au obţinut un meritoriu loc 4, în contextul în care cele mai multe dintre echipele concurente au participat cu studenţi (foşti elevi în anul trecut şcolar) la facultăţi de profil. De menționat că ei au surclasat echipe ca Franța ( unde selecția se face la nivel național) și Belarus ( în mod tradițional câștigătoare a competiției).
Felicitări tuturor celor implicaţi şi mulţumiri sponsorilor!” , s-a menționat pe pagina de facebook a Colegiului Național „Andrei Șaguna” Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: