S-au urcat la volan, dar au ”uitat” că nu dețin permis de conducere

Inconștiență maximă…Din ce în ce mai multe persoane se urcă la volan, ”uitând” că nu dețin permis de conducere.

La data de 16 septembrie 2020, în jurul orei 23.45, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov, în timp ce se aflau în executarea atribuțiilor de serviciu, au depistat în trafic, cu aparatul radar Trucam, un autoturism care se deplasa pe șoseaua Cristianului din municipiul Brașov, având o viteză peste limita legal admisă pe acel sector de drum.

Cadrele de poliție au efectuat semnal regulamentar de oprire, dar conducătorul auto nu s-a conformat acestora și și-a continuat deplasarea. Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în cauză, reușind, la scurt timp, oprirea acestuia.

Cu ocazia legitimării conducătorului auto, s-a stabilit că acesta are vârsta de 33 ani și domiciliază în județul Galați.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că bărbatul în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, dosar instrumentat sub coordonarea  unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În fapt, polițiștii rutieri au depistat în trafic un bărbat, care conducea un autoturism pe DN11, km. 10, pe raza județului Brașov, fără a respecta limita legală de viteză prevăzută pentru acel sector de drum.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform prevederilor O.U.G. 195/2002 R privind circulația pe drumurile publice.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, cadrele de poliție au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere reținut, neavând astfel dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: