S-au plâns consilierii locali pe timpul lui Scripcaru de lipsa documentelor la ședințe? Să vedeți cum este acum, pe timpul lui Coliban! (VIDEO)

Consilierii municipali sunt nemulțumiți de modul cum sunt pregătite documentele pentru ședințele ordinare. Primul care a atras atenția asupra problemelor pe care le întâmpină aleșii locali a fost George Scripcaru, consilier local PNL. Chiar dacă și în mandatul său de primar au existat probleme din acest punct de vedere, solicitarea a fost îndreptățită.

”Prima ședință a fost cum a fost. Hai să intrăm într-o cadență. Proiectele de hotărâre să fie transmise în timp util. Nu este posibil ca de la o oră la alta proiecte să apară și să dispară, iar peste noapte să mai apară altele. Este greu să decizi dacă nu ai toate datele necesare. Avem proiecte de hotărâre la care eu și colegii mei ne vom abține”, a spus fostul primar George Scripcaru.

Un răspuns l-a oferit președintele de ședință, deși nu fusese el întrebat. Mai mult decât atât, Alexandru Roșu a dat de înțeles că proiectele trebuie votate ”când sunt primite”, deci nu contează dacă știi ce este pe ele sau nu…

A trecut o perioadă în care Consiliul Local nu s-a întrunit. Alegătorii ne-au trimis aici să ne sacrificăm timpul în așa fel încât să cercetăm toate documentele la momentul la care sunt puse la dispoziție, și să luăm hotărârile necesare pentru bunul mers al Municipiului”,  a spus Alexandru Roșu, președintele de ședință, consilier local USR.

De partea cealaltă, primarul Coliban a vrut neapărat să-l înțepe puțin pe consilierul George Scripcaru afirmând că acesta ar trebui să înțeleagă urgența unor proiecte. Totuși, dacă primarul ”facebook” nu a aflat, pentru urgențe există ședințe extraordinare sau deîndată.

Mă bucur că s-a trezit spiritul de inițiativă în domnul Scripcaru. Mi-ar plăcea să văd mult mai multă consecvență. Sunt de acord cu dumeavoastră și îmi propun să remediem această problemă. Cred că s-a înțeles urgența unor proiecte”, a raspuns Coliban.

Numai că, elanul primarului a fost tăiat de consilierul Pamela Diaconu, cea care i-a atras atenția că nu se pot lua decizii, nu se pot solicita puncte de vedere sau aviz pentru proiecte unde nu există documente.

”Vizavi de lipsa documentelor, am sesizat acest lucru și l-am menționat și la ședința anterioară când erau doar 8 proiecte pe ordinea de zi și tot la fel s-au realizat lucrurile, deci nu contează numărul proiectelor. Am intrat în comisia juridică cu documente care lipseau sau unde ni se cerea puncte de vedere sau aviz. Nu este normal să intrăm într-o ședință de comisie și să ni se ceară aviz  sau puncte de vedere cu privire la proiecte de Consiliul Local care nu sunt prezente în formă fizică sub nicio formă. Pentru că acestea sunt în altă parte sau nu sunt finalizate și nu sunt în posesia noastră. Dacă suntem aici în interesul brașovenilor, lucrurile nu pot rămâne așa”, a închis subiectul Pamela Diaconu, consilier local PNL.

 

Totuși, poate află și primarul Coliban că pentru urgențe exista ședințe de îndată sau extraordinare. Ieri a fost ordinară…

De asemenea, și transparența întârzie să apară, în afară de pozele useriștilor pe facebook, nu s-a întâmplat nimic la Primăria Brașov. Din contră, chiar dacă primarul Coliban a adus cu el o persoană care să eficientizeze comunicarea, mai tare s-a afundat instituția. Drept dovadă că, rând pe rând, jurnaliștii din Brașov critică ”comunicarea” de la Primăria Brașov, culmea, inclusiv nume grele de la televiziunile naționale. Probabil că primarul ”facebook” sau viceprimărița ”outlet” vor susține că presa este rea, că jurnaliștii sunt cumpărați și scriu la comandă…

(VIDEO-minutul 54,50)

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: