S-a votat azi în Parlament! Plata amenzilor de circulație se va face într-un cont unic, iar persoana amendată nu va mai trimite Poliției copie după dovada plății

Deputatul Gabriel Andronache a pus ”umărul” pentru modificarea unei legi foarte importante pentru români. Este vorba despre simplificarea plății amenzilor de circulație. Mai exact, plata se va face într-un singur cont unic, iar persoana amendată nu va mai fi nevoită să trimită copie după dovada plății către Poliție.
În calitate de coinițiator alături de colegii deputați UDMR dl.BENDE Sandor și dl.BENEDEK Zacharie am votat și s-a adoptat astăzi în Camera Deputaților o modificare legislativă așteptată de multă vreme.
Reglementarea prevede:
1. Simplificarea plății amenzilor de circulație. Plata se va face într-un cont unic la nivel național. Drept consecință niciun cetătean nu va mai trimite copie către Poliție pentru a face dovada plății
amenzii.
2. Amenzile neachitate nu vor mai fi purtătoare de penalități, prin urmare primăriile mai mici nu vor mai fi sanctionate la repartizarea de fonduri pentru că nu au putut executa amenzile neplătite și penalitățile uriașe care se acumulau. Prin formulele de calcul bugetar la întocmirea bugetului de stat sau la rectificări aceste comunități mai mici erau penalizate la repartizarea fondurilor pentru că aveau debite din amenzi imposibil de colectat (în special daca aveau ghinionul de a fi traversate de un drum național deoarece toți șoferii sancționați pentru contravenții rutiere aveau obligația de a achita amenda în bugetul primăriei pe raza căreia a foat constatată abaterea șo aplicată amenda).
Un proiect corect care va pleca spre promulgare la Președintele României”, a spus Gabriel Andronache, deputat PNL.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: