S-a trezit ”robotul”. Klaus Iohannis anunță restricții după ce a ”dormit” săptămâni întregi și s-a ajuns la sute de morți pe zi

Individul care s-a dus fără mască la un eveniment cu 5000 de oameni, le solicită românilor să poarte…mască. Klaus Iohannis a convocat o ședință când România este la capătul puterilor, cu sute de morți zilnic, cu spitale arhipline de bolnavi cu COVID-19. Unde a fost până acum acest președinte? Mai reprezintă România?

Președintele României, Klaus Iohannis a convocat o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei. În urma ședinței care va avea loc astăzi, 20 octombrie 2021, vor fi luate măsuri restrictive în vederea răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2.

 

„Spitale arhipline, secții de terapie intensivă care nu mai fac față, medici epuizați. Acest coșmar ne arată că, din păcate, valul patru se dovedește mult mai agresiv chiar și decât cele mai pesimiste așteptări și prognoze.

Pregătirea acestui val, pe fondul unei campanii de vaccinare care s-a mișcat mult prea lent, a fost deficitară, cauzele sunt multiple, dar, și dacă vedem cine și ce a greșit, acum ceea ce mai contează este să reușim să depășim această mare cumpănă.

Este alarmantă lipsa de acțiuni concrete din partea autorităților și cifrele de astăzi confirmă, din păcate, că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum.

Am decis să convoc mâine o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor.

Este o perioadă a suferinței, o dramă națională de proporții teribile. Nu avem însă altă opțiune decât să o depășim.

Prioritatea zero este în acest moment salvarea vieții semenilor noștri, protejarea sănătății celor vulnerabili și a celor bolnavi, pe care asistența medicală îi poate ajuta să depășească cu bine această maladie.

Orice alte teme trec în plan secund, nimic, nimic nu este mai presus de viață și trebuie să facem tot ce este omenește posibil, chiar și în ceasul al doisprezecelea, pentru a o proteja.

Zi de zi, chiar în aceste momente, medicii și personalul medical din spitalele noastre duc o luptă epuizantă pentru viață. Dar nici sistemele medicale performante din țări cu o infrastructură sanitară dezvoltată nu pot face față unui număr atât de mare de îmbolnăviri.

Este motivul pentru care am solicitat ajutor extern și suntem recunoscători tuturor statelor care ne vin în sprijin.” a declarat Președintele României, Klaus Iohannis

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: