S-a lansat partidul ADN. Prima organizație s-a înființat la Brașov (VIDEO)

Cătălin Ivan îi acuză de incompetență și slugărnicie pe Dacian Cioloș și Klaus Iohannis, cu ocazia lansării primei organizații a Alternativei pentru Demnitate Națională

”Trebuie să depășim momentul din 26 mai, în care România a avut de ales între incompetenții autohtoni și slugile celor de afară”

”România se confruntă astăzi cu două mari pericole în ceea ce privește proiectul european, pe de-o parte, și interesele proprii naționale, pe de altă parte. Europa a ajuns să fie reprezentată de lideri politici de calitate foarte slabă, renumiți în propriile țări pentru incompetență. Este cazul noii președinte a Comisie Europene, Ursula von der Leyen, care în țara sa este catalogată ca fiind cel mai incompetent ministru al Apărării pe care l-a avut vreodată Germania. Este vorba și despre Christine Lagarde, fosta șefă a FMI, ce va conduce Banca Centrală Europeană, care declara, scandalos, că avem prea mulți bătrâni și că trebuie să facem ceva să devină mai puțini, pentru a nu mai pune atâta presiune pe bugetul de pensii. În aceiași termeni putem vorbi și despre Dacian Cioloș, care a fost secretar de stat, a fost ministru, a fost comisar european, a fost prim-ministru. În niciuna dintre aceste funcții, Dacian Cioloș nu s-a remarcat ca făcând ceva pentru România. În Parlamentul European, Dacian Cioloș era perceput ca fiind comisar al Franței pentru că vorbea în numele acestei țări, niciodată în numele României. Proiectul european este pus în pericol de acești oameni lipsiți de performanță și de viziune.

România trebuie să-și regândească relația cu Uniunea Europeană, trebuie să participe mai activ la dezbaterile europene și să-și definească propriul proiect de țară în UE.

Nu este suficient că îl avem pe Klaus Iohannis preocupat să o mulțumească politic pe Angela Merkel sau pe Dacian Cioloș care are ca singură preocupare satisfacerea intereselor Franței!

Avem nevoie de oameni care să reprezinte România și interesele ei! Trebuie să depășim momentul din 26 mai, în care România a avut de ales între incompetenții autohtoni și slugile celor de afară. Nimeni nu știe de unde a avut USR-PLUS atâtea fonduri ca să-și permită să acopere țara în materiale electorale și evenimente scumpe. Pe de altă parte, nu reprezintă un secret opinia mea despre Viorica Dăncilă și despre guvernul Dăncilă, ca fiind cel mai prost din istoria României. Cred că în acest moment, când ni se dă de ales între cei care fac serviciile altora de afară și cei care se declară autohtoni, dar sunt lipsiți de capacități reale de a conduce România, este nevoie de o formațiune politică care să aducă în față oameni competenți, bine pregătiți, care își iubesc țara, care au dovedit că au avut performanțe în carierele proprii, așa încât să ofere o garanție că pot performa și pentru țară. Dacă nu venim acum cu o alternativă de competență, independență, autonomie în luarea deciziilor la nivel național, cred că nu se va mai întâmpla niciodată. Alternativa pentru Demnitate Națională începe să funcționeze, de astăzi, la Brașov.” – Cătălin Ivan, fondator ADN.

ADN reprezintă, pe de-o parte, alternativa la clasa politică actuală, prin modul de lucru intern fundamentat pe transparență și competență, iar pe de altă parte, singura platformă politică ce militează pentru recăpătarea demnității naționale, ca sumă a demnităților individuale ale cetățenilor români, oriunde s-ar afla.

Cătălin Ivan a început să-și organizeze formațiunea politică pe care o lansase în toamna anului trecut – Alternativa pentru Demnitate Națională, dar care a fost împiedicată să participe la alegerile din 26 mai din cauza unor proceduri tergiversate ale instanțelor. Prima organizație lansată de ADN este cea din Brașov, Cătălin Ivan afirmând în cadrul conferinței de presă de astăzi că își propune ca în următoarele șase luni să ajungă al 30 de organizații județene. La Brașov, ADN are deja un consilier județean, în persoana lui Ionel Goidescu, independent până acum în Consiliul Județean Brașov.

La Brașov Ionel Goidescu va fi coordonatorul politic ADN, acesta a detaliat în conferința de presă de astăzi  motivul participării în proiectul ADN “De ce eu în proiectul acesta? Din dorința mea de a participa la  construcția a unei alternative serioase, a unei formule politice serioase, care să fie altceva decât ceea ce intâlnim în zona politică în momentul de față. Așa cum am mai spus dorința mea este să particip la o construcție politică cu  altfel de statut , cu o noua gândire, fără să fiu la dispoziția unuia sau altuia care să îmi traseze  după interesele proprii drumul în administrația publică. Am convingerea că alături de Cătălin putem construi, fiind un om de cuvânt care a dovedit că ceea ce a spus aia a făcut. Deasemenea statutul partidului are la bază un concept ce va asigura  autonomie pentru organizatile judetele si cele locale, asta inseamnand ca vor avea  libertatea de a-si duce la bun sfarșit proiectele proprii fara  presiuni si constrangeri cum vedem la formatiunile politice actuale. Pornim de la momentul 0, momentul actual, cu dorinta de a deveni o echipa competitivă cu care sa ne prezentăm în fața cetățenilor peste mai puțin de un an de zile și să dovedim că experiența și buna noastră credință se va materializa în proiecte și rezultate pentru județul nostru. Alături de mine este Dan Cuibar , cel care va coordona   activitatea de la municipiu dar vor venii și oameni noi, competenți, bine pregătiți pe domeniile de activitate pe care le gestionează. Nu am nici un fel de emoție că acest proiect politic nu se va concretiza la Brașov și ca nu va devei unul de succes.  Sunt convins că atunci când vom trage linie la ceea ce am construit vom ieși cu un rezultat bun în primul rând pentru cetățeni. Îi invit alături de noi pe toți cei care cred că putem fii o alternativă viabilă în viață politică brașoveană”

Înregistrarea video a conferinței de presă, susținută la Brașov, se găsește la adresa: https://www.facebook.com/gazetabrasovului/videos/2052597411715349/

Departamentul de comunicare

ALTERNATIVA PENTRU DEMNITATE NAȚIONALĂ

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: