S-a făcut Tam-Tam pe banii brașovenilor

Festivalul care se anunța că „transformă Centrul Vechi al Brașovului într-o imensă scenă culturală” (așa cum au declarat organizatorii) s-a dovedit a fi o mare risipă de bani, cu evenimente puține și cultură pe alocuri.

Consilierul local Alexandra Crivineanu declară că „Tam Tam Festival, eveniment cofinanțat de Primăria Municipiului Braşov și de Consiliul Județean Brașov, prin intermediul unor fundații și asociații ale chiar directorului și Șefului Serviciului Artistic ai Filarmonicii Brașov a fost, de fapt, prilejul prin care sume de bani din bugete locale au fost cheltuite nejustificat, pentru câteva evenimente de-a lungul a trei zile. Mai exact, aflăm după Festival faptul că orchestra Filarmonicii Brașov a performat pro bono (așa cum a făcut-o și Opera Brașov), fiind remunerați numai dirijorul și solistul, dorindu-se a se crea o imagine cumva „de sacrificiu” a acesteia și cum se face economie din banul public. De fapt, asistăm la reversul medaliei, banii publici mergând la binecunoscutele Asociații, apropiate Primăriei Brașov.”

” Brașovenii nu mai trebuie duși de nas cu astfel de evenimente cu conținut cultural „lipsit de substanță”, proiecte ce câștigă, în fața altora, și de la Primărie și de la Consiliul Județean selecția Evenimentelor Culturale ale anului 2021, mai exact, 249 880 lei și 99 999 lei.
Îmi doresc să se înțeleagă faptul că suntem bine intenționați, în sensul că susținem actele de cultură în Brașov, susținem evenimentele Filarmonicii, dar nu prin intermediari, care, iată, sunt tocmai șefii instituției. Așteptăm ca oamenii de cultură de la conducerea Filarmonicii să vină în fața brașovenilor și a Consiliului Local cu proiecte bine fundamentate, cu programe de concerte cât mai diversificate și de înaltă clasă, cu bugete bine calculate și stabilite, toate, în mod direct, prin intermediul unei instituții de cultură a Brașovului, nu prin asociații și fundații.

Din punctul meu de vedere, obiectivul organizatorilor acestui Festival, enunțat pe site-ul oficial, respectiv ” Ne propunem ca în 2021 să continuăm procesul de emancipare culturală și socială a urbei, de educare a unui public nou prin programe…” nu a fost atins nici pe departe, mulți dintre brașoveni neștiind nici măcar despre acest eveniment sau nefiind încântați de puținele prestații pe bani mulți din cele trei zile de Tam Tam. , a completat Alexandra Crivineanu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: