S-a emis autorizație pentru închiderea depozitului de deșeuri industriale nepericuloase de la Timiș-Triaj

Primăria Brașov a emis autorizația de construcție pentru lucrările de închidere a depozitului de deșeuri industriale nepericuloase de la Timiș-Triaj, în conformitate cu prevederile din legislația UE.
Demersurile au început în 2017, cu realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, însă obținerea avizelor necesare și mai ales a avizului de mediu a fost de durată, însă acum sunt întrunite toate condițiile pentru pregătirea licitației de lucrări.

„La începutul acestei luni, a fost emisă autorizația de construire pentru închiderea rampei de deșeuri industriale nepericuloase, iar acum pregătim documentația necesară în vederea lansării licitației pentru achiziția lucrărilor. Până în acest moment, singurele fonduri certe care vor fi alocate după aprobarea bugetului pentru aceste lucrări sunt cele din bugetul local. Asta nu înseamnă că nu vom încerca să atragem și alte tipuri de fonduri, cum ar fi cele guvernamentale, mai ales dacă ținem cont de faptul că aceste deșeuri au fost produse, în mare parte, de fosta întreprindere Tractorul, pe care statul român a vândut-o la un moment dat, fără a transmite cumpărătorului și obligațiile care ar fi trebuit asumate de proprietarul acestei întreprinderi”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.


Costul total al lucrărilor de închidere a rampei este estimat la de 37,61 milioane de lei cu tot cu TVA, iar durata lucrărilor este de 36 de luni. Va fi realizat un sistem de impermeabilizare a suprafeţei ca protecţie împotriva: formării de mirosuri şi praf, împrăştierii de către vânt a deşeurilor uşoare gen hârtie şi plastic, pătrunderii apei din precipitaţii în corpul depozitului, scurgerii poluanţilor în apa subterană, migrării gazului în atmosferă, apariţiei incendiilor de depozitare și preîntâmpinarea deteriorării stratului de vegetaţie de la suprafaţă din cauza gazului de depozit, dar și înmulţirii păsărilor şi altor animale. Scopul lucrărilor este reintegrarea zonei depozitului în peisajul înconjurător, sub toate aspectele ce țin de mediu.

Foto: Google Maps

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: