S-a deschis aplicația pentru programul de granturi destinat IMM-urilor Informații utile cu privire la etapa premergătoare lansării celor trei măsuri de sprijin

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov vă aduce informează că ieri, 15.09.2020 s-a deschis aplicația pentru înscrierea organizațiilor care doresc să acceseze una dintre cele 3 măsuri de sprijin instituite prin Ordonanța De Urgență nr. 130 din 31 iulie 2020 privind acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19.

 

Conform procedurilor publicate în consultare ieri de către Ministerul Economiei, Energiei și Mediul de Afaceri, înscrierea aplicanților în cadrul acestor programe se va face în doi pași:

 

 1. Etapa de creare profil, user și parolă – înscriere date reprezentat legal/împuternicit și datele organizațiilor care doresc finanțare
 2. Etapa de înscriere în cadrul măsurilor în care aplicanții cu profilul, user și parola generate în prima vor completa și transmite un formular de înscriere care încă nu a fost făcut public de autorități

 

Începând de ieri, 15.09.2020, ora 10.00, a devenit activă, pe linkul www.granturi.imm.gov.ro,  etapa I de creare profil, user și parolă, etapa premergătoare lansării celor trei măsuri de sprijin. În această etapă toți aplicanții interesați de oricare din cele trei măsuri de sprijin vor avea posibilitatea preînregistrării datelor reprezentanților legali/împuterniciți, precum și datele persoanelor juridice.

 

Informații IMPORTANTE:

– În această primă etapă NU contează ordinea înregistrării datelor și nici principiul „primul venit– primul servit!” – Această etapă de preînregistrare va rămâne deschisă pe toată perioada de înscrieri la cele trei măsuri!

– Pentru a putea încheia cu succes această etapă de preînregistrare, creare profil, user și parolă, VĂ ESTE NECESARĂ DEȚINEREA SEMNĂTURII ELECTRONICE VALIDE!

– Această etapă se adresează tuturor categoriilor de beneficiari eligibili aferenți celor trei măsuri instituite de OUG 130 / 2020, respectiv IMM/PFA/ONG/CMI!

Numărul de telefon disponibil pentru informații suplimentare: 0217950098

 

Informații utile, publicate de către MEEMA astăzi, 16.09.2020, pentru cei care vor să se înscrie pe platforma www.granturi.imm.gov.ro:

 

 • Parola asociată noului cont trebuie să conțină literă mare, literă mică, cifră și caracter special. În cazul în care vă apare un chenar roșu, înseamnă că nu ați introdus toate tipurile de caractere solicitate. Acest lucru se aplică indiferent dacă ați primit mesajul că parola creată este puternică.
 • Dacă adresa dumneavoastră de e-mail este pe un domeniu diferit, există posibilitatea să nu aveți configurat TLS pe server și, drept urmare, să nu poată fi primită confirmarea.
 • Pentru adresele de e-mail 𝒀𝒂𝒉𝒐𝒐, confirmarea poate avea întârzieri. În prezent, se lucrează la remedierea timpului de răspuns. Precizăm că pentru adresele de e-mail 𝑮𝒎𝒂𝒊𝒍, confirmarea ajunge mult mai repede.
 • posibilă cauză pentru imposibilitatea de a finaliza etapa de preînscriere este omiterea selectării din listă a județului și localității. Dacă întâmpinați probleme în acest sens, vă recomandăm să încercați un alt browser de internet și, din nou, să selectați din lista afișată localitatea și județul.
 • Dacă nu ați reușit să încărcați documentul semnat electronic, există posibilitatea ca datele introduse în profil și datele posesorului semnăturii electronice să nu corespundă. În acest sens, vă recomandăm să faceți verificări în baza de date (CNP, seria și numărul actului de identitate introduse), pentru a corespunde cu posesorul semnăturii electronice. În situația în care ați creat un cont cu altă persoană, nu mai pot fi făcute alte modificări și, prin urmare, trebuie că creați un alt cont.
 • La acționari se vor scoate condițiile și în viitorul apropiat veți putea intorduce și acționari străini. De asemenea, precizăm că unei semnături electronice îi pot fi asociate mai multe societăți.

 

SFATURI UTILE PENTRU ETAPELE VIITOARE:

 

– aplicanții trebuie să aibă depuse toate situațiile financiare aferente anului 2019!

– aplicanții să verifice autorizarea codurilor caen pe care vor aplica!

– aplicanții să urmarească periodic site-ul www.imm.gov.ro și www.economie.gov.ro

– reamintim aplicanților că astăzi, 15.09.2020, până la ora 23.59, este disponibilă aplicația de eliberare a certificatelor de urgență emise de către ministerul economiei, energiei și mediului de afaceri pe site-ul csu.prevenire.gov.ro.

 

MEEMA a publicat ghidul de pre-înregistrare pentru aplicanți în vederea deschiderii celor 3 măsuri de sprijin instituite prin OUG nr. 130/2020.

 

Aplicanții sunt rugați să se înscrie în platforma http://granturi.imm.gov.ro, nu în MySMIS, întrucât aceste aplicații nu vor fi luate în considerare, fiind aferente altui proiect.

Data efectivă a lansării fiecăreia dintre cele trei măsuri ale Schemei de ajutor de stat urmează să fie anunţată în curând, pe site-ul www.imm.gov.ro.

 

Reamintim cele trei forme de sprijin acordate:

 

 1. a) microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile sub formă de sumă forfetară;
 2. b) granturi pentru capital de lucru acordate beneficiarilor sub formă de sumă forfetară și în procent din cifra de afaceri;
 3. c) granturi pentru investiții productive acordate IMM-urilor

 

IMM-urile sunt beneficiari pentru toate tipurile de fonduri, iar persoanele fizice autorizate (PFA) și cabinetele medicale individuale (CIM) sunt beneficiare pentru fondurile externe nerambursabile prevăzute la microgranturi.

 

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) îndeplinește funcția de Autoritate de Management (AM) și furnizor de ajutor de stat, iar Ministerul Finanțelor Publice este autorizat să asigure creditele de angajament și bugetare.

Camera de Comerț si Industrie Brașov, prin Departamentul de Consultantă format dintr-o echipă de specialiști cu o experiență de peste 18 ani, oferă servicii de consultanță și asistență societăților interesate sa aplice in cadrul acestui program pe una dintre cele 3 masuri.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: