S-a decis! Unitatea de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru va fi desființată

Desființare cu scandal la un spital din Brașov.

Consilierii județeni au aprobat în ședința de joi desființarea Unității de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru, structură cu personalitate juridică organizată în subordinea Consiliului Județean Brașov. Potrivit proiectului de hotărâre, beneficiarilor de instituționalizați în cadrul unității li se vor asigura servicii sociale, medico-sociale în funcție de particularitățile fiecăruia, de către furnizorul de servicii sociale Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului(DGASPC) Brașov și de către Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, respectiv Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov.

”Personalul care își desfășoară activitatea în cadrul Unității de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru se preia prin transfer în funcție de domeniul profesional în care activează pe locurile vacante din cadrul sistemului sanitar Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie și Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov și/sau din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Referitor la contractul de finanțare nr. 1571 din 20-03-2018 pentru proiectul cu titlul ”Reparații capitale, modernizare și eficientizarea energetică a Unității de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru” se vor efectua demersuri pentru înlocuirea partenerului din contract UAMSP Sânpetru cu Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat joi în Consiliul Județean.

Acțiune în instanță

Dacă pentru aleșii județeni a fost simplu să desfințeze din pix această unitate medicală, pentru angajații instituții lucrurile se complică. Aceștia sunt îngrijorați cu privire la viitorul lor. Din acest motiv, angajații sunt hotărâți să atace proiectul în instanță.

”Ne întrebăm ce se întâmplă cu angajații de la acest spital. În hotărâre este precizat faptul că personalul va fi preluat prin transfer pe locurile VACANTE din cadrul altor spitale. Și dacă nu sunt locuri vacante? De asemenea, vorbim de un contract de finanțare. Reprezentanții Consiliului Județean Brașov susțin că vor efectua demersuri pentru înlocuirea partenerului din contract. Dar oare este așa de simplu? La acest lucru nu se gândește nimeni? Cu siguranță că noi vom ataca în instanță decizia Consiliului Județean”, a declarat Laura Bratosin, directorul Unității de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: