S-a cerut demisia președintelui Consiliului Județean Brașov!

Atac dur la adresa președintelui Consiliului Județean Brașov. Astăzi, într-o conferință de presă, președintele PSD Brașov, Marius Dunca i-a cerut demisia.

Aș vrea să clarific câteva lucruri extrem de importante și dureroase, în același timp.Consiliul Județean nu a respectat legea! Aici mă refer la subiectul de ieri, când domnul ministru Deneș v-a prezentat situația ministerului în implicarea proiectului aeroportului Brașov. Domnul Veștea, minte cu nerușinare! Pentru că proiectul aeroportului Brașov este al brașovenilor și aparține de Consiliul Județean! Toate exproprierile trebuiau făcute de Consiliul Județean!

Vă dau un caz concret: tronsonul Moieciu de Jos- Moieciu de Sus aparținea CJ, a fost preluat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) printr-o hotărâre de Guvern, s-a realizat de către minister, după care s-a predat înapoi Consiliului Județean. Același lucru trebuia făcut și în acest caz, de către CJ: să exproprieze acei proprietari, după care, printr-o HG revenea în proprietatea Ministerului Apelor și Pădurilor , apoi acesta avea baza și temeiul legal pentru a investi în acest proiect, după care preda Consiliului Județean.

Îi mai atrag atenția domnului Veștea asupra unui fapt. Există un Studiu de Fezabilitate făcut de CJ pe teren privat. Nu am cunoștință cum s-a realizat acest studiu. Pe banii publici s-a făcut SF pe terenul altcuiva!

Ieri a omis să prezinte că nu și-a îndeplinit atribuțiile de președinte, de manager al acestui proiect!

Din câte îmi dau seama, președintele Veștea blochează cu știința acest proiect, proiect al brașovenilor, pentru care Guvernul PSD a alocat în acest an 23 de milioane de lei. Pune în momentul de față în pericol realizarea proiectului. Tocmai de aceea, îi cer să demisioneze din funcția de președinte al Consiliului Județean pentru că nu este capabil realizeze acest proiect, un proiect de suflet al brașovenilor.

Tot ce și-a dorit Consiliul Județean, toate proiectele pe care le-au lansat, totul a fost susținut și votat de către PSD! Nu este un proiect pe persoană fizică! Este un proiect de suflet al brașovenilor și al întregii regiuni!

Să-și dea demisia Adrian Veștea, pentru că pune în pericol realizarea acestui proiect pe care îl așteptăm cu toții și unde am depus cu toții efort de la trecere prin Parlament a terenului către Consiliul Județean ca să realizăm acest proiect pentru care ne-a fost acordată încrederea de către brașoveni. Ne dăm seama că nici măcar lucrurile esențiale, elementare nu a reușit să le facă!”, se arată într-un comunicat de presa al PSD Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: