S-a adoptat OUG care permite împușcarea urșilor. Autoritățile locale vor decide mijloacele prin care ursul va fi îndepărat

Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă care reglementează intervenţia în cazul atacurilor urşilor. Autoritățile locale vor decide dacă urșii care intră în localități sunt îndepărtați prin diverse mijloace, tranchilizați și relocați sau eutanasiați/împușcați.

„Conform actului normativ, în cadrul fiecărei unitate administrativ teritorială se va constitui o echipă de intervenție imediată care este condusă de primar sau de viceprimar. Ei sunt persoanele care, conform legii, în baza expertizei profesionale, decid asupra modului de intervenție imediată care poate fi de trei tipuri: alungarea, tranchilizarea și relocarea, eutanasierea sau împușcarea ursului.
Sunt ferm convins că nu noi din București trebuie să decidem care este ursul de care se teme o localitate întreagă, ci tocmai din aceste considerente am descentralizat procedura decizională: primarul sau viceprimarul, cunoscând circumstanțele locale, analizând expertiza profesională și gradul de risc, va decide prin ce mijloc să fie îndepărtat ursul.

Totodată, actul normativ aprobat astăzi asigură o bază legală pentru ca primarii să își poată apăra comunitatea de pericol în condițiile legii, fără frică.”, a anunțat pe Facebook , Ministrul Mediului, Tánczos Barna

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: