RTL a flmat la un liceu din Brașov

In acest sfarsit de saptamana a avut ocazia consilierul local din partea Forumului German, Cristian Macedonschi sa prezinte si sa promoveze alaturi de fosta lui colega de clasa de la Honterus, Anja Babeţ, care sta din 1987 in Germania si impreuna cu directorul actual al Liceului Johannes Honterus, domnul Radu Chivărean, liceul german din Brasov si centrul istoric brasovean echipei de filmari a renumitului post de televiziune german RTL.

Ei au venit la Brasov insotiti de Anja, Sarah & Susanne Babet sa filmeze locurile natale ale Anjiei. Fosta brasoveanca si-a dorit sa  prezinte fiicei ei, Sarah, frumusetile orasului natal. Sarah Babat s-a nascut si a crescut in Germania si a cunoscut Romania si Brasovul numai prin intermediul povestilor si a pozelor de la mama si bunici.

Sarah Babet este in clasa a 13-a si da in acest an bacalaureatul. Ea s-a indragostit de meleagurile natale ale mamei dorindu-si sa studieze in Romania.

Astfel se pot pastra si reinvia vechile traditii sasesti in Transilvania prin intermediul sasilor care doresc sa se intoarca acasa sau prin copiii acestora care se simt acasa aici la noi chiar daca au fost nascuti si crescuti in Germania.

Consilierul local al Forumului German a declarat presei

„Ma bucur ca am avut ocazia sa promovez Brasovul si Liceul Johannes Honterus pe renumitul post german de televiziune si sa dau un mesaj important sasilor care ar dori sa se intoarca acasa. Transilvania are nevoie de ei acum mai mult decat oricand pentru a conserva si a perpetua vechile traditii din aceasta regiune istorica, traditii care au marcat evolutia Transilvaniei timp de peste 800 de ani.
Doresc sa multumesc atat  postului german RTL cat si fostei mele colege, Anja Babet care impreuna au venit in Romania sa promoveze Transilvania si traditiile ei multiculturale in Germania.“

In final este important de mentionat ca Sasii din Romania sunt adevarati constructori de punti intre Romania si spatiul european german iar acestia promoveaza atat legaturile economice cat si cele culturale si educationale iar sasii care traiesc in Germania sau Austria sunt adevarati ambasadori ai Transilvaniei in comunitatile in care traiesc.

Prin intermediul acestor punti s-au atras investitii majore in Romania, au fost atrase fonduri pentru restaurarile bisericilor fortificate sasesti si mentinerea patrimoniului construit si a traditilor si nu in ultimul rand au fost create programe de sustinere a scolilor de limba germana din Romania, scoli in care invata peste 95% copii din familii mixte sau romanesti si s-au infiintat in parteneriat cu inspectoratele judetene scolare scolile profesionale duale dupa modelul german.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: