Roxana Mînzatu: Pentru binele economiei românești, Florin Cîțu nu ar trebui să ajungă niciodată ministru

Roxana Mînzatu, ministrul Fondurilor Europene și vicepreședinte PSD, reacționează la declarațiile senatorului PNL, Florin Cîțu. Acesta a declarat că prima măsură pe care PNL o va lua dacă ajunge la guvernare va fi de a desființa programul Start-Up Nation prin care Guvernul sprijină inițiativele antreprenoriale cu alocări de 200.000 de lei. Mînzatu îl acuză pe Cîțu de lipsă de responsabilitate și spune că politica economică a PNL nu poate depăși gândirea îngustă a fostului PDL care a promovat măsuri de austeritate și a blocat relansarea economică a României în perioada 2010-2012.

“De la Florin Cîțu m-aș fi așteptat să aflu, la modul cel mai concret, care sunt măsurile PNL pentru sprijinirea românilor care vor să înceapă o nouă afacere, într-o Românie codașă în topul european al densității IMM la suta de locuitori. În schimb, aflăm cum PNL vrea să omoare spiritul antreprenorial al românilor și cum ne spune tuturor că România nu are nevoie de un mediu de afaceri sănătos și competitiv. Este tot mai clar că în PNL-ul de astăzi este vie gândirea toxică a perioadei 2010-2012 care a reușit să sufoce economia națională prin promovarea austerității pe toate planurile”, spune Roxana Mînzatu.

Potrivit vicepreședintelui PSD, Florin Cîțu ar trebui să se informeze cu privire la rezultatele programului Start-Up Nation, sigur se poate informa cu încredere direct chiar de la simpatizanți ai partidului său care, cu grantul SUN și-au transformat viziunea în afacere care generează valoare adăugată în economie și locuri de muncă. Totodată, Mînzatu îl trimite pe Cîțu să se informeze și la instituțiile europene, care cer statelor membre să sprijine cu măsuri concrete și urgente IMM-urile.

“Deși este un politician tânăr, Florin Cîțu arată derapaje de gândire economică și o slabă înțelegere a necesității unor programe de sprijinire a antreprenoriatului. Poate că Florin Cîțu și PNL încă nu au aflat că, datorită Start-Up Nation, în numai doi ani, vorbim de peste 40.000 de firme înființate și de aproximativ 20.000 de idei de afaceri finanțate, că interesul românilor de a face primul pas în afaceri este în creștere. Poate că Florin Cîțu nu a aflat nici până astăzi că mai bine de jumătate dintre cei care au aplicat pentru finanțare în cadrul SUN sunt tineri până în 35 de ani, oameni activi, care pot pune bazele unei afaceri trainice. Florin Cîțu nu știe nici că aproape 1200 de aplicanți în cadrul cele mai recente ediții SUN sunt români din diaspora, oameni care vor să se întoarcă în țară, să muncească și să facă afaceri aici, români care ne cer zilnic să relansăm linii de finanțare similare. Poate că Florin Cîțu nu știe nici că Parlamentul European cere țărilor membre să sprijine IMM-urile, inclusiv înființarea de firme noi, pentru că ele asigură coloana vertebrală a economiei europene și contribuie la dezvoltarea unui mediu de afaceri sănătos!”, a mai declarat Roxana Mînzatu.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: