Românii trăiesc pe datorie. Aproape jumătate dintre ei nu îți pot plăti la timp facturile

În pofida optimismului arătat de premierul Florin Cîțu, România arată pe zi ce trece tot mai rău. Dacă el îi vede doar pe cei care câștigă bine, realitatea ne demonstrează că cei mai mulți dintre romani abia își pot plăti facturile.

Una din patru familii din România declară că nu se descurcă cu banii. Fie se împrumută, fie amână unele cheltuieli. 40% dintre gospodării au avut anul trecut întârzieri la plata facturilor lunare pentru casă, potrivit DIGI24

Un raport al Institutului Național de Statistică, arată că, anul trecut, aproape un sfert dintre familiile din România au câștigat mai puțini bani decât ar fi avut nevoie. Pentru a face față cheltuielilor necesare,  mai multe familii aleg să se împrumute.

Alte familii reușesc să se întrețină cu banii pe care îi au, dar nu au parte de prea multe lucruri. Concediile reprezintă pentru unii români un lux. Înlocuirea mobile uzate este, de asemenea, un efort pentru unele familii din România.

Oamenii susțin că cel puțin jumătate din bani sunt cheltuiți pentru facturi.

Potrivit DIGI24, anul trecut, aproape patru din zece familii nu au reușit să plătească la timp serviciile legate de întreținerea locuinței. Cei mai mulți au întârziat să plătească facturile la energie electrică.

Numărul acestora ar putea crește semnificativ, în condițiile în care atât energia electrică, cât și gazele s-au scumpit.

Potrivit INS, românii și-au permis în 2020 următoarele cheltuieli:

35% și-au cumpărat haine noi
23,3% au mers în concediu
21% au cumpărat electrocasnice
9,3% și-au schimbat mobila din locuințe
sursa: INS

 

Citește întreaga știre pe DIGI24.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: