Românii sunt umiliți în Germania, iar președintele Iohannis se ceartă cu parlamentarii

Mii de români au plecat să muncească ca sezonieri în Germania. Din păcate, mulți dintre ei au probleme cu angajatorii și s-au plâns de condițiile de muncă având în vedere pandemia de COVID-19. Unii susțin că nu au primit măști, că nu se respectă măsurile de distanțare socială, iar alții că patronul le-a reținut documentele. Inclusiv televiziunile din Germania au prezentat reportaje cu românii aflați la muncă sezonieră. Deși se vorbește intens de problemele care există, instituțiile statului român nu au intervenit, dar nici nu au oferit informații.

Precizăm că la un abator din Germania aproximativ 200 de români au fost confirmați pozitiv cu virusul COVID-19. Nici în acest caz, autoritățile statului nu au intervenit. În schimb, președintele Klaus Iohannis, dar și premierul Ludovic Orban, se ceartă cu parlamentarii din România, dar au făcut și declarații care au reușit să deranjeze diplomația din Ungaria, declarații total nepotrivite pentru un șef de stat și un prim-ministru.

Dacă pentru românii care muncesc în țară, Guvernul a impus reguli stricte prin ordonanțele militare, astfel că multe firme au fost închise, iar salariații băgați în șomaj, pentru ”prietenii” săi din Germania, președintele a găsit o ”portiță” încât să poată trimite românii să muncească pământurile nemților. În țară nu ai unde să muncești, sau nu poți, dar în Germania ești lăsat, deși nu s-au respectat măsurile de distanțare socială, nici la aeroport, nici în avioane. Cu alte cuvinte, Guvernul Orban folosește dublă măsură pentru cetățenii săi.

sursa foto: facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: