Românii și germanii luptă împreună împotriva pandemiei: într-un exemplu de solidaritate europeană, o echipă medicală din Germania vine să lucreze o săptămână alături de medicii din Brașov

O echipă de medici din Pforzheim (Germania) se alătură cadrelor medicale din Brașov pentru a trata pacienții afectați de virusul Covid-19. Medicii germani vor ajunge duminică în România și se vor afla în țară pentru cinci zile, pentru a-și ajuta colegii din Brașov. Mai mult, echipa va aduce la Brașov un bronhoscop, trei aparate de ventilație și echipamente medicale de protecție, majoritatea dintre acestea urmând a fi donate Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.
Inițiativa este un exemplu de colaborare și solidaritate europeană, o dovadă că nu există granițe atunci când este vorba de a ajuta și de a fi alături de cei aflați în nevoie. Chiar în timpul în care asigură președinția UE, Germania arată, și prin astfel de gesturi, ce înseamnă o Europă unită și coezivă.
Proiectul de strângere de fonduri pentru Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov a fost inițiat de Oana Krichbaum, consilier local CDU în Pforzheim și originară din Brașov, și de Cristian Macedonschi, consilier local FDGR în Brașov. Demersul este de asemenea susținut de Gunther Krichbaum, președintele Forumului Germano-Român din Berlin, care are ca scop construirea și consolidarea punților economice, diplomatice și culturale dintre Germania și România. În urma inițiativei s-au strâns inițial aproximativ 3,000 Euro, pentru ca apelului la solidaritate să răspundă apoi cu generozitate dr. Thushira Weerawarna, medicul șef al Secției de Pneumologie a Spitalului Siloah din Pforzheim. Astfel, medicii din Pforzheim s-au mobilizat și au decis să vină la Brașov pentru a munci cot la cot cu colegii români.
“Știm că, în această perioadă de criză, orice ajutor contează, așa că sunt foarte bucuroasă că mica noastră inițiativă a generat astfel de ecouri. Vreau să le mulțumesc medicilor germani pentru implicare și generozitate, cred că putem învăța foarte mult din gestul lor”, a declarat Oana Krichbaum, care este și presedintele Societății Româno-Germane din Pforzheim, societate care este foarte activă în promovarea prieteniei româno-germane în Germania. “Legăturile româno-germane sunt puternice pentru că ele nu leagă doar guvernele noastre. Pe baza unor relații istorice, comunitățile noastre se ajută reciproc și își dau o mână de ajutor când e nevoie. Medicii germani și români vor salva, prin intervențiile lor și prin echipamentele medicale donate, vieți și acesta este cel mai important lucru”, a susținut Cristian Macedonschi, consilier local FDGR.
Comunitatea brașoveană s-a mobilizat și contribuie și ea la inițiativă. Cazarea cadrelor medicale este oferită gratuit de Hotel Drachenhaus și Boutique Hotel Casa Chitic. Restaurantele Cucinino, Mediterra Massimo si alte locații cunoscute din Brașov vor fi parte la efortul de a demonstra ce înseamnă ospitalitatea brașoveană. Toți cei care vor să participe la această inițiativă sunt rugați să-l contacteze pe Cristian Macedonschi prin mail la contact@cristianmacedonschi.ro
Cu gesturi mici putem face mult, pentru că sunt foarte mulți dispuși să ajute! Așa trecem mai ușor prin pandemie.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: