Românii din Atena și liberalii! Ilegalități și promisiuni deșarte!

Ce spun romanii din DIASPORA despre vizita la Atena a liberalilor Rares Bogdan si Robert Sighiartău?

“Pe fondul vizitei politicienilor liberali la Atena și a activității ilegale a filialelor partidelor politice din Diaspora, câteva precizări.
Mult trămbițata vizită a celor doi liberali, Rareș Bogdan și Robert Sighiartau, veniți în campanie electorală pentru alegerile prezidențiale, a avut parte de cel mult 80 de români, din cei aproape 50.000 mii stabiliți, legal, numai în Atena! Eșec total! De ce? Unul din cei doi este o persoană foarte cunoscută, om de televiziune (circar, in general și instabil politic, cel puțin așa rezultă din declarațiile acestuia, publice) și așteptările organizatorilor, liberali “înrăiți”, le-au fost înșelate. Sala hotelului Novatel, din centrul Atenei, având multe scaune neocupate (rezultă din video prezentat ulterior), o parte ocupate de copii și greci, soți sau amici ai celor prezenți și ca să fie tot tacâmul prezent, întâlnirea începând cu o întârziere relevantă, în disperarea acelorași organizatori care, panicati de situația, încercau să mobilizeze pe toată lumea.
Deci, din 50 000 mii, au participat cel mult 80 de persoane (români cu drept de vot).
Mai mult decât atât, organizatorii au prezentat vizite prin asociațiile românești din Atena. Și aici, surpriză. Doar un singur liberal, venit în vizită, trece pe la sediul acestora, și pentru motive numai de acesta știute (sau de organizatori!!!), vizitează doar două din cele 6 din Atena. Precizez că distanța dintre sediile acestor asociații se raportează la câteva sute de metri.
Bine, gurile rele spun că la una a încercat, “filiala liberală de diaspora” să-și stabilească sediul ilegal și la a doua își desfășoară activitățile ( în ordinea descrisă , ReDescoperă Romania si Stefan cel Mare). Interesant este că Asociația Ștefan cel Mare este finanțată de Guvernul României pentru desfășurarea de cursuri de limbă, cultură și civilizație românească și sub nicio formă pentru desfășurarea de activități politice (interzis prin Constituția Greciei și prin statutul asociației).
Pe celelalte 4 asociații, dragii noștri liberali, le-au omis. Probabil acestea sunt mai puțin românești, decât celelalte două.
Ca să continue tot circul liberal din Grecia, se mai anunță o vizită în Aspropygo, periferie a orașului Atena, la un restaurant de cartier, grecesc, numit Elia, cu patron român. De menționat că in acel cartier, numărul cetățenilor români iarăși este neînsemnat, luând în considerare datele oficiale ale statului elen.
Dar să revenim la subiectul: marea întâlnire de la Atena! Scopul?! Voturile românilor de la Atena pentru Iohannis. Le-a vorbit, Rareș, romanilor adunați și ascultând discursul, mi-a atras atenția…promisiunile. Ce promite Rareș? Locuri în consiliile de administratie din România. A și fundamentat promisiunea cu exemple a doi consilieri în mandat, proveniți din diaspora. Unul Ovidiu Burduja (prin Vrancea) și…Sorin! A, nu-l știți?! Nu-i nimic. Îl știe Bogdan Rareș…e de prin partea de nord a țării 🤣🤣🤣.
După aceste exemple de mari “succesuri” i-a invitat pe români acasă. Să construiască România împreună….vom găsi calea, a concis. N-a gasit-o încă dar dacă vin românii acasă, totul se rezolvă. Aici tind să-i dau dreptate. Fără forță de muncă in România, greu să te dezvolti. Dar a uitat să precizeze că e greu pentru orice partid politic să dezvolte țara fără forță de muncă. Și atât! Aceasta a fost marea vizită.

Evident, strategie, proiecte, programe, etc., pe care să le prezinte românilor de la Atena, care ar dori să revină in România, nu au fost discutate. Nici despre un dialog intre acestia și românii prezenți, n-au existat informații. Nici nu avea cum! Pentru că organizatorii au avut grijă să invite oameni care nu se pricep la politică, care n-au informații și cultura politică necesară. Au invitat oameni simpli, care luptă pentru existența de zi cu zi și aici. Nu am văzut printre participanți: medici, avocați, arhitecți, ingineri, biologi, oameni de cultură și artă, nume grele desprinse din mediul asociativ românesc și realizate, integrate în societatea elenă. Bine, știm și de ce! La o discuție privată, această blondă, Stela Kondyli, președinte autointitulat al unei filiale de Diasporă, spunea că pe aceste persoane (oamenii simpli) trebuie să-i ținem aproape. Sunt proști și ușor de manipulat!!! Acestea sunt cuvintele acesteia. Evident, ne-a spus și metodele de convingere. Una dintre metode era abordarea prin message pe paginile de facebook ale acestora. Aceștia se vor simți importanți, spunea ea! Le spunem cât de mult îi apreciem și cât de necesari ne sunt ca membri.
Cam așa ceva!
Tot în această ordine de idei, președinta filialei de Diasporă PNL din Grecia….anunța….întâlnire in țara unde s-a născut DEMOCRAȚIA.
Înseamnă, dragă doamnă, că n-ai învățat nimic de la această țară. A copia citate și a folosi expresii filosofice, nu inseamna că te clasează neapărat printre intelectuali. Nici părul vopsit blond și nici soțul de naționalitate elenă nu ajută deloc! Românii din Atena nu sunt o masă de proști. Mai devreme sau mai târziu vor înțelege ce se întâmplă.
Revenind la subiect, mai apare un anunț. Acesta însă vine de la Viorel Badea, senator de diaspora. Acesta solicită noului ambasador, serviciu consular in Creta. Deloc întâmplător pentru că toate serviciile aduse partidului, trebuie răsplătite cumva! Fie și prin numire de “consul onorific”. Acu’ să nu vă imaginați că îi pasă cuiva de românii cu probleme consulare de acolo!!!
Mai jos atasez cateva frânturi din activitatea desfășurată de “filiala PNL-Diaspora-Grecia”! De remarcat comunicate de presă ale filialei, inexistența unui sediu, stampila, cine semnează, etc! Toate acestea …în țara în care s-a născut DEMOCRAȚIA! Democrație prost înțeleasă de liberali!”, scrie pe pagina grupului “Romani stabiliti in Grecia”, avocatul Nina Ghiță, româncă stabilită în Atena.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: