România, bătaia de joc a americanilor! A fost eliminată viza și pentru croații care merg în SUA. Unde sunt conducătorii României?

Toti se lauda cu parteneriatul NATO, dar niciunul nu au făcut pași concreți pentru eliminarea vizelor pentru America. În timp ce papagalii din fruntea României pupă mâna americanilor gratis, croații au obținut ce și-au propus și vor putea călători în America fără vize.Statele Unite au inclus Croaţia în Programul Visa Waiver, astfel încât cetăţenii acestei ţări vor putea intra fără viză pe teritoriul american pentru o şedere de până la 90 de zile. Desemnarea astăzi a Croaţiei ca nou participant în Programul Visa Waiver este o recunoaştere importantă a intereselor economice şi de securitate comune ale ţărilor noastre”, a afirmat Alejandro Mayorkas, citat într-un comunicat, potrivit Agerpres. Unde este recunoașterea meritelor României?
Unde este treaba europarlamentarilor români? 
Reamintim că în conformitate cu mecanismul de reciprocitate al UE, în cazul în care o țară terță nu elimină obligativitatea vizelor pentru cetățenii UE în termen de 24 luni de la data la care a fost notificată în mod oficial, Comisia Europeană trebuie să adopte un act delegat de suspendare a exonerării resortisanților săi de obligația de a deține viză pentru o perioadă de 12 luni. Atât Parlamentul European, cât și Consiliul ar putea formula obiecții cu privire la un astfel de act delegat.

Situația lipsei reciprocității care afectează Bulgaria, Croația, Cipru și România a fost adusă în discuție în mod oficial la 12 aprilie 2014 (la momentul respectiv, Polonia a fost, de asemenea, afectată, însă cetățenii polonezi pot călători fără viză în SUA de anul trecut), astfel încât termenul limită pentru acțiune din partea Comisiei a expirat la 12 aprilie 2016.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: