RMN nou și spital regional cu suport guvernamental

Ministrul Sănătății a făcut o vizită la Brașov pentru a lua act de  retehnologizarea unității de arși din Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, printr-o sponsorizare. Nu doar atât, însă, pentru că o dimensiune foarte importantă este cea a legislației de suport pentru terapia intensivă aferentă a acestor două paturi, fără de care acestea nu pot funcționa.

Ministerul Sănătății a venit și cu o ofertă, înaintată Brașovului. La această oră unitatea sanitară are 20 de paturi de terapie intensivă, foarte puține, în aprecierea ministrului Sorina Pintea. Prin urmare, propunerea făcută conducerii spitalului este de majorare  a numărului  de paturi, cu 30. Consiliul Județean i s-a pus condiția de a veni cu un plan concret de relocare  a paturilor, iar partea de dotare completă cu aparatură medicală să fie făcută de Ministerul Sănătății.

Ministrul Sorina Pintea l-a informat pe președintele CJ și despre o oportunitate de finanțare care, la fel ca în cazul dotării cu un RMN-ul de ultimă generație, venit anul trecut la Brașov, se va face prin Guvern. Mai precis,  în luna martie va fi demarată o amplă licitație prin care Banca Mondială va aduce echipamentele necesare sălilor de operație. Guvernul va oferi, în acest fel, sprijin pentru înființarea specialităților de chirurgie cardiovasculară și chirurgie toracică, cu dotări adecvate.

Oficialul guvernamental a relatat și faptul că a făcut o deplasare la Londra pentru a discuta cu reprezentanții Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare, după ce a emis ordinul de ministru prin care Spitalului Clinic Regional de Urgență îi era alocat un număr concret de paturi și o structură care să acopere urgențele în materie de sănătate ale regiunii.

De altfel, mâine, reprezentanții autorității publice locale vor avea discuții cu reprezentanții BERD pe marginea schiței de acord trimisă de viitorul finanțator. Ministrul Sănătății a anunțat că a delegat un specialist care să ia parte la această întâlnire, din partea statului.

Comunitatea brașoveană își va construi, așadar, un spital regional cu suport guvernamental. Până atunci, începând cu dotarea cu un RMN nou, preluarea finanțării pentru reabilitarea Corpului B de către Compania Națională de Investiții, dar și oportunitățile de dotare pentru urgențele chirurgicale, continuă modernizarea Spitalului Clinic Județean de Urgență cu ajutorul Guvernului.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: