RMN nou pentru Braşov

Guvernul României va deveni din nou, partener al județului Brașov, de această dată în domeniul Sănătății. Un reprezentant al Consiliului Județean semnează la București, documentele care atestă alocarea către Brașov a unui aparat de Rezonanță Magnetică (RMN). Spitalul Clinic Județean de Urgență va fi unul dintre cei 24 de beneficiari ai unor astfel de aparate, achiziționate dintr-un împrumut de 250 milioane euro de la Banca Mondială. Condiția era ca respectivele unități sanitare să nu dețină astfel de echipamente.

 

“Braşovul avea un RMN care data din 2002. Cererile reprezentanţilor spitalului de a se aduce unul nou au fost refuzate, mai mult sau mai puţin politicos în ultimii ani. Cu argumente aduse conducerii Ministerului Sănătăţii, ne putem bucura de această reuşită, de a aduce un astfel de aparat performant, aici. Am stat de vorbă cu ministrul Florian Bodog, care îmi spunea că programul de dotări era pur şi simplu blocat la începutul mandatului său”, afirmă doctorul Florin Orţan, senator PSD.

 

Va dura circa două luni pentru ca aparatul vechi să fie demontat şi înlocuit, aşa cum estimează conducerea spitalului. În acest timp, serviciile de acest fel vor fi externalizate către operatori privaţi din domeniu.

 

“Cel mai târziu de Paşti vom putea spune că în sistemul de sănătate al statului,  braşovenii  pot beneficia de servicii de imagistică complete. Avem angiograful nou, de asemenea computerul tomograf, şi mai urmează ceva. În 2018 se va implementa pachetul PACS-Pictures Archiving and Communication System, o bază de date alimentată instantaneu. În momentul în care un pacient din Braşov îşi face o investigaţie din aceasta, non-invazivă, imaginile sunt accesibile şi unor medici din Viena, de exemplu. Aşa se poate face schimb de informaţii şi de opinii medicale”, declară parlamentarul social-democrat

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: