Riscurile pe care le comporta un hard-disk extern pentru datele tale (P)

Unitatile externe de stocare a datelor au devenit astazi o necesitate tot mai mare, avand in vedere, dimensunile mari ale fisierelor si, mai ales, usurinta cu care acestea pot fi descarate de pe internet sau transferate de pe alte surse. Astfel, un hard-disk normal poate atinge capacitatea maxima in doar cateva luni sau un an, in cazul in care lucram ca fotograf profesionist si descarcam pozele dupa fiecare eveniment. Or, la dimensiunile fotografiilor de astazi, care au ajuns la zeci de megapixeli, ne dam seama ca un hard-disk de un TB poate deveni neincapator in scurt timp, in conditiile in care descarcam zeci de GB de date zilnic. De asemenea, avem la dispozitie stick-urile si cardurile de memorie care, de asemenea, au ajuns astazi la capacitati de stocare impresionante. Si acestea au insa o durata limitata de viata, astfel incat hard-disk-ul extern ramane solutia ce mai viabila pentru stocarea datelor de mari dimensiuni si pe perioade mari de timp. Insa, nu este deloc de neglijat faptul  ca unitatile mobile de stocare a datelor sunt foarte sensibile la socuri fizice iar pentru redobandirea datelor este necesara apelarea la specialisti in recuperare de date

Avantajele pe care le comporta astazi  hard-urile externe sunt multiple, fata de celelalte accesorii mai sus amintite. In primul rand, acestea au o capacitate de stocare apropiata de cele ale unitatilor hard-disk interne. Nu in ultimul rand, acestea asigura o rata de transfer al datelor suficient de mare, astfel incat sa nu asteptam prea mult atunci cand transferam o colectie de fotografii sau de filme de pe un hard pe altul. Nu in ultimul rand, vorbim despre o scadere substantiala a costurilor pentru aceste dispozitive, fata de perioadele recute. Astfel, daca in trecut un hard-disk extern avea un pret aproape prohibitiv, astazi il putem achizitiona la preturi mai mult decat accesibile .

Un alt avantaj de luat in calcul este conectivitatea usoara. Acestea nu mai au nevoie astazi de sertare speciale, ci doar de o conexiune USB, pentru a putea transfera datele cat se poate de rapid. Iar daca urasti firele si pinii conectori, afla ca exista astazi uniati hard-disk portabile care functioneaza in sitem wireless. Cu alte cuvinte, poti transfera datele fara fir, avandu-le totodata depozitate la loc sigur, fara a mai fi nevoie sa stai cu grija ca nu ai unde sa asezi hard-disk-ul fara sa exista risc de cadere sau lovire.

 

Socurile electrice, greu de evitat

Exista insa numeroase riscuri la care unitatile hard-disk interne si externe pot fi supuse, independent de vointa noastra. Unul dintre acestea este reprezentat de socurile electrice. O pana puternica de curent poate cauza un soc pe masura unitatilor hard-disk conectate. O astfel de intrerupere a alimentarii cu energie ne poate lasa fara datele de pe hard-disk, fiind necesara din nou apelarea la un centru de recuperare date. De asemenea, avem defectele de ordin logic, la care sunt expuse majoritatea unitatilor hard-disk. Acestea tin de softul instalat, de aplicatii, dar mai mult de manevrarea defectuoasa a acestora. Nu in ultimul rand, trebuie sa ne ferim de socurile de natura mecanica. Orice lovitura poate cauza defectiuni iremediabile la nivelul unitatilor hard-disk, ceea ce ne poate trimite direct spre centrele de recuperari de date.

BIT DATA Recovery este cel mai important centru de recuperare date din Romania si ofera servicii de recuperare a datelor de pe Hard Disk, SSD, Raid, Stick USB, Card de Memorie sau orice alt mediu de stocare indiferent de defect. Mai multe detalii pe pagina recuperaridate.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: