Rezultatele brașovenilor la Evaluarea Națională 2018: un regres față de anul trecut

Zilele acestea, absolvenții ciclului gimnazial din toate instituțiile de învățământ din țară, se află în focurile Evaluării Naționale. După probele scrise la limba și literatura română și matematică de săptămâna trecută, iată că a sosit și momentul adevărului și al unui prim bilanț al rezultatelor.

La nivelul Județului Brașov, dintr-un număr de 3751 de candidați înscriși, s-au prezentat 3661 de elevi, 90 figurând ca neprezentați. Un număr de 2715 elevi (74,16%) au reușit să obțină medii peste 5, ceea ce poate părea o reușită, însă, comparativ cu anul trecut, nu este chiar așa, deoarece atunci, dintr-un număr mai mic de prezenți (3470), medii peste 5 au obținut 2774 dintre ei, adică 79,94%.

O scădere de nivel se observă anul acesta și în ceea ce privește numărul notelor bune și foarte bune: 568 de note între 8 și 9 și 434 de note între 9 și 10, față de 671 și respectiv 713 în anul 2017.

Să privim totuși și partea plină a paharului: felicităm cei cinci elevi, toți de la Colegiul Național Andrei Șaguna care au reușit să obțină media 10 la Evaluarea Națională de anul acesta. Anul trecut aceeași medie de excepție a fost obținută de 16 elevi.

Ne întrebăm, oarecum retoric, să fi fost oare subiectele mai dificile anul acesta, sau se află învățământul românesc într-un declin, observabil, de ce să nu recunoaștem?

Ne bucurăm, totuși, pentru succesul tinerilor noștri brașoveni și le dorim mult succes în etapa următoare, aceea a opțiunilor pentru liceele și domeniile pe care doresc să le urmeze.

Oana Tatu

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: