Rețeaua de sănătate REGINA MARIA continuă extinderea spitalului din Brașov

Prin extinderea spitalului pe care îl deține local, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA își consolidează prezența pe piața serviciilor medicale din Brașov. Simultan, Rețeaua țintește poziția de lider regional prin cultivarea unui înalt nivel de calitate a actului medical, alături de echipe multidisciplinare și specialități noi.

 

Brașovenii pot beneficia și de departamentul de imagistică al centrului medical, care a fost dotat cu aparat RMN suplimentar, ultraperformant, cu ajutorul căruia se pot face puncții de sân ghidate RMN, angio RMN periferic și wholebody. Tot aici, pot consulta Centrul Național pentru tratamentul fibromului uterin și al altor patologii uterine benigne, ce oferă tratamente personalizate, adaptate nevoilor fiecărui pacient. Spitalul va mai parcurge câteva etape până la completarea definitivă a dotărilor și a echipelor necesare, însă estimarea este ca până în toamnă integrarea să se realizeze complet.

 

Noul Director Medical al Spitalului REGINA MARIA Brașov este Dr. Luminița Cîmpeanu, medic primar ATI, care a coagulat deja echipe multidisciplinare de înaltă specializare în ortopedie și neurochirurgie. Doamna Dr. Luminița Cîmpeanu și ne explica în detaliu cum se desfășoară activitatea în spitalul pe care îl conduce.

 

  1. Care sunt provocările directoratului unui întreg spital versus conducerea unei secții ATI?

Consider că responsabilitatea unui director medical este mult mai mare. Astfel, de felul în care știe să-și exercite influență depind calitatea și rigoarea actului medical în unitatea sanitară pe care o coordonează. În timp ce conducerea unei secții implică de obicei organizarea activității unor subordonați – medici și personal medical de îngrijire, activitatea directorului medical se bazează în bună parte pe dialog și bună înțelegere cu colegii medici din toate compartimentele spitalului, având că scop principal implementarea unor principii de echitate, necesitate, eficacitate, calitate și eficientă. Pentru mine e o oportunitate și o onoare să am o asemenea poziție pentru că sunt convinsă că exigențele medicinii moderne presupun multidisciplinaritate integrată armonios sub coordonarea directorului medical al spitalului.

 

  1. Care sunt dotările și tehnologia de care dispune spitalul pe care îl conduceți – în contextul extinderii spitalului cu noile echipe și noile echipamente?

În noul spital Regina Maria din Brașov, secțiilor deja existente de Obstetrică-Ginecologie, Pediatrie și Neonatologie se adaugă secția de chirurgie multidisciplinară pentru funcționarea căreia a fost pregătit un nou bloc operator, ce dispune de 3 săli de operație, precum și o nouă secție de reanimare cu 11 paturi. Referitor la amenajarea și extinderea spitalului, am să încep cu secția AȚI (fiind zona mea de competență maximă) care, printr-o organizare impecabilă, trebuie să asigure minimizarea riscului perioperator și managementul incidentelor. Cele trei săli de operație sunt echipate cu aparatură de ultima generație care permite atât monitorizarea extensivă a funcțiilor vitale ale pacienților de-a lungul intervențiilor chirurgicale, cât și efectuarea unui spectru larg de operații în condiții de maximă siguranță pentru pacienții noștri. În calitate de director medical va comunic că au fost făcute investiții consistente, care permit desfășurarea la standarde de excelență a activităților chirurgicale multidisciplinare, spitalul fiind pregătit să realizeze operații din specialitatile de neurochirurgie, ortopedie, urologie, chirurgie generala, chirurgie ginecologica si oncologica, ORL, avand un ambulatorul de specialitate dedicat.

 

Ne mândrim cu noutățile pe care vi le prezentăm și în departamentul de Imagistică al spitalului nostru și anume dotarea cu încă un aparat RMN de ultima generație, Siemens Altea (primul aparat de acest timp a fost montat un US în noiembrie 2019) care, în premieră pentru România, va pune la dispoziția pacienților soft și echipament complet pentru explorarea imagistică a sânilor cu biopsie ghidată IRM, va putea efectua whole – body MRI cu antene ce acoperă întreg corpul, explorare esențială pentru patologie oncologică, angio RMN periferic. Toate antenele sunt de ultimă generație, ele generează imagini cu rezoluție înaltă, iar timpul de examinare este redus considerabil, întregul sistem fiind cel mai nou și mai complet echipament de imagistică din Brașov.

 

Noul laborator Regina Maria Brașov dispune de linia Atellica Solution – primul sistem modular din România, care este compus dintr- un modul de gestionare al probelor, două analizoare de biochimie de mare viteză, un analizor de Imunologie care folosește o tehnologie inovatoare de ultima generație.

 

  1. Care este strategia privind extinderea Spitalului REGINA MARIA Brașov?

Activitatea medicală a noului spital Regina Maria Brașov se va desfășura în conditii de maximă siguranta, pe o suprafață de 6500mp, unde vor lucra echipele medicale deja consacrate de obstetrică ginecologie, neonatologie și pediatrie, echipe a căror performanță este cunoscută și apreciată de peste 9 ani de către populația Brașovului, în serviciul căreia și-au pus energia și profesionalismul.

 

Incepand cu vara anului 2020, Spitalul REGINA MARIA Brasov va găzdui secția de chirurgie multidisciplinară, în cadrul căreia vor colabora chirurgi cu experiențe și competențe deosebite din specialitățile: neurochirurgie, ortopedie, ORL, urologie, chirurgie generală, chirurgie ginecologică. Împreună cu echipa de anestezie și terapie intensivă, medicii noștri sunt pregătiți să efectueze intervenții chirurgicale variate și complexe, îngrijirea pacienților fiind completată prin serviciile medicale asigurate de catre specialiști.

 

In plus, Spitalul REGINA MARIA Brasov este singurul spital care face parte dintr-o retea medicala cu 8 acreditari internationale, acest lucru fiind extrem de valoros fiindca echipele medicale pot lucra multidisciplinar, chiar la nivel national, iar standardale de siguranta impuse sunt la standarde internationale.

 

One thought on “Rețeaua de sănătate REGINA MARIA continuă extinderea spitalului din Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: