,,Rețeaua de ajutor”, un nou program pilot pentru persoanele vârstnice

Serviciul de Ajutor Maltez, împreună cu Direcția de Asistență Socială a Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, Crucea Roșie Covasna, Fundația Creștină Diakonia, Asociația Maghiară de Igienă Mintală din Transilvania și Caritas Alba Iulia, au lansat această ,,Rețea de ajutor”, având drept obiectiv oferirea unui program pilot pentru persoanele vârstnice care au nevoie de ajutor.
Această rețea funcționează doar în Sfântu Gheorghe deoarece doar aici sunt voluntari și personal spacializat, din cadrul organizațiilor cu care aceștia au parteneriat. Programul are drept obiectiv acordarea de ajutor varstnicilor care simt nevoia să discute de câteva ori pe săptămână cu cineva sau în cazul în care nu se pot deplasa, aceștia pot apela cu ușurință la acest program pentru rezolvarea problemelor.
Pentru vârstnicii cu probleme de sănătate mai grave, programul le oferă posibilitatea de a cere ajutor atunci când trebuie să-și facă cumpărăturile, pentru a plăti facturile, sau chiar achiziționarea de produse de la farmacie. Apelul la acest număr de telefon va fi direcționat la voluntarii acestui proiect sau a personalului specializat, iar vârstnicii vor avea parte de acest ajutor special.
Numărul de telefon pe care vârstnicii îl pot folosi pentru a comunica cu un voluntar sau pentru a cere ajutor în vederea cumpărăturilor, este 0743 408 028. Programul voluntarilor este de luni până vineri, între orele 9:00 – 17:00.
Astfel, Primăria Municipiului Sfânt Gheorghe, împreună cu organizațiile partenere, îi îndeamnă pe cei care au în familie persoane vârstnice sau care cunosc, să transmită informații despre aceste cazuri la ,,Rețeaua de ajutor”, pentru ca voluntarii să poată acorda ajutorul persoanele vârstnice.
Aceste informații au fost preluate de pe site-ul https://www.sfantugheorgheinfo.ro/stiri/persoanele-varstnice-aflate-in-nevoie-pot-apela-reteaua-de-ajutor-.

Butilică Diana-Alexandra

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: