Republica Polonă își va deschide la Brașov primul său consulat onorific din România

Este anunțul făcut de Ambasadorul Poloniei la București, Excelența Sa Marcin Wilczek cu ocazia vizitei la Instituția Prefectului județul Brașov.

”Am avut plăcerea de a ne întâlni cu Excelența Sa în dimineața aceasta, la sediul Prefecturii. Polonezii sunt interesați de turismul din Brașov, de tot ce poate duce la dezvoltarea județului Brașov, mai ales din punct de vedere economic, oferind stabilitatea de care mediul de afaceri are nevoie. Avem legături istorice vechi, românii și polonezii, o prietenie care durează de mult și care trebuie întărită pe cât mai multe planuri. Polonezii reprezintă pentru noi și un exemplu, în ceea ce privește accesarea fondurilor europene”, a declarat prefectul Marian Rasaliu.

”Nu de mult am avut ocazia să organizăm o întâlnire a investitorilor polonezi, cu Ştefan Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat. Brașovul oferă multe oportunități de investiții, lucru confirmat de întâlnirile de azi. Un alt motiv al vizitei au fost pregătirile pentru deschiderea primului Consulat Onorific al Poloniei în România. Prezența Consulatului și a Consului, dl. Janusz Szalinski, va duce la dezvoltarea relațiilor dintre noi, va ajuta firmele poloneze să investească aici. Vreau să mulțumesc domnului prefect și reprezentaților autorităților locale pentru deschiderea de care au dat dovadă și pentru faptul că ne-au ajutat pe tot parcursul acestui demers”, a adăugat Excelența Sa Marcin Wilczek

Investițiile poloneze în  județul nostru se clasează pe locul 7 în topul investitorilor străini, cu un total de 35 de milioane euro capital social.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: