Reprezentanții Primăriei și ai Consiliului Județean Brașov nu dau doi lei pe monumentele din municipiu

Pe reprezentantii Primariei Brasov si pe cei ai Consiliului Judetean ii doare la bascheti de starea monumentelor din oras . Acest lucru reiese si din sedinta care a avut loc in data de 26 octombrie 2018 la Prefectura Brasov.

”Starea monumentelor și operelor comemorative din municipiul Brașov și din județ. Prezină: Consiliul Județean Brașov și Primăria Municipiului Brașov”, cam asa arata ordinea de zi a şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic. Numai ca, din interes maxim pentru obiectivele istorice, cele doua institutii au tratat cu indiferenta sedinta, chiar daca este vorba despre anul in care Romania implineste 100 de ani. Mai exact, nici macar nu s-au prezentat.

Cum face de fiecare data, purtatorul de cuvant al Primariei Brasov i-a gasit repede o scuza primarului George Scripcaru, chipurile ca Prefectura a gresit adresa de e-mail a primarului. Numai ca, desi au gasit repede o ”vrajeala de scuza”, lucrurile nu prea se leaga pentru ca e-mailul a ajuns si la cei 2 viceprimari.

Mai mult decat atat, scuzele de doi lei ale administratiei locale nu prea sunt de luat in seama, mai ales ca se intampla foarte des ca Primaria Brasov sa nu fie prezenta la intalniri de genul. Doar daca vrea si are chef primarul George Scripcaru, vine si singur la evenimente, fara sa fie invitat, asa cum s-a mai intamplat sa apara la Consiliul Judetean.

La Consiliul Judetean, sefii au fost foarte, foarte ocupati, probabil cu…pozele pentru facebook.  Presedintele Adrian Vestea s-a dus la un eveniment al Universitatii Transilvania, Adrian Gabor era plecat din localitate, iar Imelda Toaso se afla in aceeasi cladire…doar ca au fost treburi mult mai importante de rezolvat.

Cu alte cuvinte, sefilor judetului si municipiului nu le pasa de monumentele din Brasov.

De altfel, oricine da o tura prin oras sa vada cum arata cladirile istorice, turnurile,bastioanele, realizeaza ca, intr-adevar, au ajuns intr-un municipiu cu pretentii europene, dar cu management de tari africane. Totul lasat in paragina, de la cladiri unde turistii se pot astepta sa le cada caramizi in cap, la monumente abandonate pentru ca alesii locali care conduc orasul si judetul sunt interesati doar de imaginea lor, de pregatirea pentru campania electorala. Acolo conteaza aeroportul sau transportul in comun, nicidecum cladirile si monumentele istorice. Acestea se ”repara” doar in campania electorala si atat, in rest se uita.

Insa, cand ai oameni care nu stiu bine sa scrie, dar care conduc institutii importante, nu este de mirare interesul maxim al autoritatilor locale si judetene pentru obiectivele istorice importante.

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: