Recital din Eminescu. Ce le răspunde liderul de grup Gabriel Andronache social-democraților din Parlamentul României

Liderul de grup al deputaților PNL a dat o replică tăioasă social-democraților la tema de discuție propusă de PSD: “Bugetul tăierilor: moartea economică a României”. Deputatul Gabriel Andronache a declarat că tema discuțiilor nu poate veni din partea unui partid care a fost 20 de ani la conducerea țării.

Tema supusă azi dezbaterii la solicitarea grupului parlamentar al PSD ar fi fost acceptabila daca ar fi venit din partea unui partid care nu ar fi guvernat Romania mai bine de doua decenii si care nu ar fi contribuit prin masurile pro-ciclice la dezechilibrele economice  majore pe care le înregistrează țara noastră. Din păcate, solicitarea vine de la PSD, iar în această situație devine aplicabil ce spunea în trecut Mihai Eminescu. ”Alte măşti, aceeaşi piesă, Alte guri,aceeaşi gamă, Amăgit atât de-adese, Nu spera şi nu ai teamă”, a început discursul liderul deputaților PNL, Gabriel Andronache.

Liberalul a continuat prin prezentarea statisticilor privind măsurile luate de PNL în ultimul an prin care a fost atenuată criza economică. Liderul PNL a susținut că România a adoptat unele dintre cele mai bune măsuri la nivel european.

Inițiatorii acestei dezbateri vorbesc despre ”moartea economică a României”, în condițiile în care niciun indicator economic nu le susține afirmația. Dimpotrivă, evoluțiile economice din anul 2020 și începutul anului 2021 ne arată că România a adoptat unele dintre cele mai bune măsuri la nivel european pentru atenuarea crizei economice. Acest lucru este reflectat în faptul că țara noastră a înregistrat în anul 2020 o contracție economică de numai 3,9%, mult mai mică decât media UE, de 4,8% sau media statelor din zona euro, de 5,1%. Mai mult decât atât, revenirea economică este una fără precedent, în condițiile în care în ultimele două trimestre din anul 2020 s-au înregistrat creșteri economice puternice, de +5,6% în trimestru III și +5,3% în trimestrul IV”, a conchis liberalul Gabriel Andronache.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: