Reacția USR PLUS față de comunicatul PNL în care consilierii județeni sunt acuzați că au votat CONTRA Aeroportului Brașov

Miercuri a avut loc ședința de plen a Consiliului Județean, în urma acesteia a izbucnit un conflict între URS PLUS și PNL pe tema Aeroportului Internațional Brașov.

La proiectul de hotărâre privind modificarea titlului și Anexei nr.1 ale Hotărârii nr.133/27.05.2021 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Dotări și execuție lucrări de construcții și instalații pentru asigurarea serviciilor de navigație aeriană” , membrii USR PLUS s-au abținut de la vot.

Liberalii au declarat că au fost suprinși într-un mod total neplăcut de reacția celor de la USR PLUS și consideră că, aceștia au votat împotriva  Aeroportului Internațional Brașov: „În şedinţa de Consiliu Judeţean Braşov, grupul USR PLUS a votat împotriva finalizării Aeroportului Internaţional Braşov. Şi nu o dată, ci de două ori. Prima dată nu au votat pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți implementării soluției de remote-tower (turn de control virtual), cea aprobată de ROMATSA. A doua oară, nu au dorit să susțină o rectificare bugetară ce conținea printe altele și o sumă de bani pentru continuarea celui mai important proiect al comunității brașovene, Aeroportul Internațional Brașov. (…) În afară de USR PLUS, celelalte forţe politice din Consiliul Judeţean susţin fără ezitare Aeroportul Internaţional Braşov. (…) De ce joacă la obstrucție cei din USR PLUS, nu știm să vă spunem cu exactitate. Poate doresc să iasă în evidență cu ceva, poate aleargă după imagine și expunere mediatică sau poate chiar își doresc să blocheze construirea aeroportului”.

Răspunsul USR PLUS la acuzațiile aduse de PNL nu s-a lăsat așteptat:

„USR PLUS susține, fără urmă de îndoială, realizarea proiectului Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav. În același timp, susține transparența decizională necesară în absolut toate proiectele derulate de instituțiile publice, ca pas important înspre reformarea clasei politice și recâștigarea încrederii cetățenilor în instituțiile statului.

În ultima ședință a Consiliului Județean Brașov, consilierii județeni USR PLUS s-au abținut de la votarea punctului 3 al ordinii de zi, reprezentând aprobarea unor indicatori tehnico-economici legați de construirea turnului de control virtual (remote) din cadrul proiectului Aeroportului Brașov. Motivul este unul cât se poate de simplu și are legătură cu principiile bunei guvernări: lipsa transparenței decizionale și nerespectarea legislației cu privire la dreptul consilierilor locali de a accesa documentele de interes public, pentru a vota în cunoștiință de cauză. Nici în acest moment consilierii locali nu au access la un document oficial care să ateste declarațiile președintelui Consiliului Județean cum că ROMATSA aprobă construirea unui turn virtual. Dacă această decizie ROMATSA există, ea nu a fost prezentată consilierilor USR PLUS până în acest moment, acesta fiind motivul pentru care aceștia s-au abținut la vot.

Nu putem să angajăm banii contribuabililor în baza unor declarații politice de presă, ci doar în baza unor documente oficiale și asumate de instituțiile emițătoare. Consiliul Județean nu este o instituție ce ia decizii în baza declarațiilor de presă ale președintelui CJ, ci este o instituție publică ce funcționează în baza unei legislații clare, definite de reprezentanții poporului în Parlamentul României.

Consilierii au fost aleși în baza unui mandat dat de cetățeni, cărora li s-au promis impunerea transparenței decizionale și respectul față de cheltuirea banului public, mandat pe care îl vor duce la capăt, respectându-și principiile și promisiunile, indiferent de potențialele prejudicii de imagine aduse de eventualele manipulări ale opiniei publice.

Reprezentanții PNL demonstreaza încă o dată că nu înțeleg care este baza mandatului primit de la cetățeni: decizii transparente, dezbateri publice, cheltuirea responsabilă a banului public. Cât timp aceste principii de bază nu sunt respectate, nu există nicio speranță ca vechea clasă politică să se reformeze.

Atacurile personale din comunicatul emis de PNL dovedesc imaturitate politică și au ca scop doar manipularea opiniei publice. Angajarea în lupte politice sterile și fără niciun interes sau impact real față de bunăstarea cetățenilor nu face parte din programul politic al USR PLUS, prin urmare nu vom răspunde cu aceeași monedă, considerând că cetățenii fac foarte ușor distincția între declarații politice și lupta pentru principii, dezvoltare, reformă instituțională.

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav este probabil cel mai important proiect de infrastructură aeriană din România de după Revoluție. Asta presupune responsabilitate din partea factorului politic și îi atenționăm pe colegii de la PNL că acest proiect nu poate fi folosit ca armă politică și electorală la nesfârșit.”

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: