Răzvan Popa: ”România a câștigat dreptul de a accede în spațiul Schengen”

Europarlamentarul Răzvan Popa a luat cuvântul, zilele acestea, în plenul Parlamentului European la Bruxelles, pentru a sublinia din nou că e important ca România să acceadă în spațiul Schengen, pentru că a câștigat acest drept.

 

”Tocmai de aceea, am fost neplăcut surprins de declarațiile făcute la începutul acestei luni de președintele Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, cu referire la România, declarații prin care a aruncat o urmă de îndoială asupra pregătirii țării mele pentru a adera la Spațiul Schengen. România a împlinit 10 ani de când a devenit membră a Uniunii Europeană și își dorește, legitim, un statut de adevărat egal cu partenerii europeni, ceea ce înseamnă acceptarea țării mele în Spațiul Schengen”, le-a spus social-democratul colegilor săi din Parlamentul European.

 

Răzvan Popa a arătat că România a făcut importante sacrificii pentru a respecta criteriile de aderare, iar menținerea actualei situații este o nedreptate care se face românilor.

 

”Declarațiile făcute de către domnul Juncker contrazic în mod clar însăși poziția exprimată în discursul privind starea Uniunii Europene, când președintele Comisiei Europene a susținut cu fermitate că România și Bulgaria merită să fie primite în Spațiul Schengen. Totodată, aceste mesaje contrazic evaluarile pe care Comisia le-a prezentat constant și care au confirmat faptul că România a îndeplinit criteriile pentru a adera la Spațiul Schegen. Astfel de poziții contradictorii nu ridică semne de întrebare doar cu privire la consecvența președintelui Comisiei Europene în raport cu România, ci și cu privire la viziunea despre viitorul proiectului european ca atare”, s-a auzit de la tribuna legislativului european.

 

România este o țară care dorește consolidarea acestui proiect și orice astfel de semnal, care sapă în încrederea cetățenilor români în Uniunea Europeană, este total greșit. În 2018, România își va sărbători centenarul și vreau să cred că această ocazie ne va regăsi în postura de stat membru al Spațiului Schengen, a fost mesajul cu care și-a încheiat alocuțiunea Răzvan Popa.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: