Răzvan Popa: Este obligatoriu să existe explicații din partea Comisiei Europene, dacă se confirmă că aceasta s-a interesat punctual de dosare

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa susține că recentele informații din spațiul public, privind faptul că reprezentanții Comisiei Europene s-ar fi interesat în mod punctual și explicit de situația unor dosare din justiția românească, pot indica un act de imixtiune nepermisă.

Europarlamentarul PSD susține că, tocmai în lumina acestor suspiciuni, Comisia Europeană este obligată să ofere explicații.

 ”Relația dintre Comisia Europeană și instituțiile românești, în ceea ce privește Justiția din țara noastră, se poate referi doar la principii, la cadrul legislativ, dar nu și la situația punctuală a unor dosare.

Dacă se confirmă informațiile apărute în spațiul public despre faptul că reprezentanții Comisiei Europene au exprimat un astfel de interes, atunci există suspiciunea unei imixtiuni în justiția românească.

Este în interesul Comisiei Europene să fie oferite explicații cu privire la un astfel de demers.

Cred că imaginea instituțiilor europene în oricare dintre statele Uniunii Europene este importantă pentru încrederea cetățenilor în UE, ca atare. Tocmai de aceea, este obligatoriu ca instituțiile europene să dea răspunsuri când apar astfel de situații” susține eurodeputatul Răzvan Popa.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: