Razii în zonele aglomerate. 6 brașoveni amendați fiindcă nu purtau mască

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Braşov, au fost desfăşurate acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun situate pe raza întregului judeţ Braşov.

Scopul vizat al acestor acţiuni l-a constituit prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2.

 

La activităţi au participat polițiști din cadrul I.P.J. Braşov, jandarmi și polițiști locali, care au organizat şi desfăşurat 29 de acţiuni puctuale.

Astfel, echipele mixte constituite, au verificat 54 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă, au legitimat aproximativ 900 de persoane cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă şi au verificat aproximativ 140 de autovehicule.

 

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 6 fiind pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală şi 6 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice în context Covid-19, în valoare totală de 2.200 lei.

 

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

 

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: