Razii ale polițiștilor de la rutieră

La data de 21 august 2019, în intervalul orar 06.00-09.00, polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au desfășurat o acțiune pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului rutier public de persoane și marfă efectuate prin curse regulate și ocazionale.

 Obiectivele acțiunii au fost:

impunerea respectării normelor legale, care reglementează activitatea de transport public de persoane și marfă și circulația vehiculelor pe drumurile publice;

verificarea documentelor obligatorii pentru fiecare conducător auto și documentele specifice tipului de transport efectuat;

-depistarea și sancționarea celor ce conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice;

-verificarea stării tehnice a autovehiculelor utilizate pentru efectuarea transportului rutier public de persoane și marfă.

 În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 8600 lei, dintre care 3 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere2- H.G. 69/2012, 2- O.G. 37/2007, 1- O.G. 43/1997 și 28 abateri la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea,cadrele de poliție au depistat 3 persoane ce au condus autovehicule –transport marfă-sub influența băuturilor alcoolice. Acestea au fost sancționate contravențional, totodată, le-au fost reținute permisele de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.  Cadrele de poliție au retras 7 certificate de înmatriculare , 4 pentru defecțiuni tehnice și 3 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul  în regim de taxi și în regim de închiriere, fiind dispusă suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculelor.

Cu ocazia desfășurării acțiunii, polițiștii au constatat o infracțiune la regimul rutier, respectiv conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: