Razie printre taximetriștii de la gara Brașov. 5 șoferi au refuzat cursele.Totul a pornit de la un caz prezentat de Transilvania365

După ce Transilvania365 a scris despre cum sunt jecmăniți și umiliți turiștii și brașovenii atunci când vor să se deplaseze cu taxiul de la gară, polițiștii brașoveni au luat măsuri. Astăzi, polițiștii împreună cu comisarii de la OPC au descins în zona gării Brașov unde au fost verificați taximetriștii.

”La data de 25 iulie a.c., în intervalul orar 12.00-14.00, Biroul  Rutier Brașov, împreună cu reprezentanți din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Brașov (OPC Brașov), reprezentanți ai Serviciului Specializat din cadrul Primăriei Municipiului Brașov au desfășurat o acțiune, care vizează verificarea legalității transportului rutier în regim de taxi.

Pe întreaga perioadă de desfășurare a activităților, obiectivele acțiunii sunt :

  • Eliminarea pirateriei în domeniu și verificarea activității taximetriștilor autorizați;
  • Despistarea și sancționarea conducătorilor auto, ce refuză preluarea cursei și care nu emit bonuri fiscale de călătorie;
  • Reducerea numărului accidentelor grave de circulație, în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului de persoane în regim taxi;
  • Impunerea respectării normelor legale, care reglementează activitatea de taximetrie;
  • Verificarea stării tehnice a autovehiculelor taxi;
  • Verificarea funcționării corecte a aparatelor de taxat;
  • Verificarea alcoolscop a tuturor conducătorilor de vehicule, care efectuează acest gen de transport.

Cu această ocazie, au fost efectuate 32 testări etilotest, s-a procedat la verificarea a 73 autovehicule, fiind aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 5600 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003,O.U.G. 195/2002 și O.G. 21/1991.

Totodată, cadrele de poliție au reținut un permis de conducere și au retras  2 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost identificați 5 conducători auto, care au refuzat preluarea cursei, aceștia urmând a fi sancționați conform legii.Activitățile vor continua și în perioada următoare în vederea menținerii cadrului de legalitate”, se arataă într-un comunicat al IPJ Brașov.

Precizăm că Transilvania365 a fost singura publicație din Brașov care a prezentat în repetate rânduri ilegalitățile de la gara Brașov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: