Razie printre taximetriști. Un șofer a fost prins băut la volan

Razie printre taximetriști. Un șofer a fost prins băut la volan

 • Local
 • ianuarie 13, 2022
 • Fără comentarii
 • 272

La data de 12 ianuarie 2022, în intervalele orare 09.00 – 10.30 și 12.00 – 14.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul Rutier au organizat și desfășurat o acțiune pe raza municipiului Brașov, ce a avut ca scop verificarea respectării normelor legale privind transportul public de persoane în regim taxi.

Printre obiectivele acțiunii s-au numărat:

 • verificarea legalității documentelor necesare efectuării transportului public de persoane, în regim taxi;
 • verificarea respectării prevederilor Legii nr. 55/2020;
 • depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule, care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a altor substanțe;
 • verificarea respectării regimului legal de viteză;
 • verificarea valabilității inspecției tehnice periodice a autovehiculului;
 • verificarea stării tehnice a vehiculului;
 • verificarea respectării normelor legale privind portul centurii de siguranță;
 • verificarea respectării normelor legale în vigoare privind regimul rutier.

Pentru abaterile constatate, polițiștii brașoveni au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 24 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, acestea fiind aplicate pentru nerespectare prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, utilizarea telefoanelor mobile în mod neregulamentar, lipsa documentelor asupra conducătorilor auto, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și 4 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim taxi și în regim de închiriere, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, polițiștii au reținut 1 certificat de înmatriculare și 2 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Dintre cele două permise de conducere reținute, 1 permis de conducere a fost reținut ca urmare a constatării în flagrant delict de către polițiști a unui conducător auto, ce desfășura transport public de persoane, în regim taxi, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

În fapt, polițiștii au depistat un bărbat, în vârstă de 69 ani, care conducea un autovehicul pe strada Octavian Augustus din municipiul Brașov, efectuând transport public de persoane, în regim taxi, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,50 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Stiri recomandate

Patinatorii Coronei, pe podium la Cupa Europeană „Skate Helena”

Patinatorii Coronei, pe podium la Cupa Europeană „Skate Helena”

Patinatorii Coronei revin cu medalii de la a doua competiție din turneul de patinaj artistic European Criterium! La Cupa Europeană „Skate…
Mai multe străzi din Săcele au rămas fără iluminat public, din cauza vântului puternic

Mai multe străzi din Săcele au rămas fără iluminat…

Datorită vântului puternic, în noaptea de 20 spre 21 ianuarie, mai multe străzi sau porțiuni de străzi din Municipiul Săcele au…
Intervenție Salvamont Săcele. Două persoane au rămas blocate pe Valea Timișului Sec

Intervenție Salvamont Săcele. Două persoane au rămas blocate pe…

Ieri seară, echipa Salvamont Săcele a fost solicitată pentru o intervenție în masivul Piatra Mare, pe Valea Timișului Sec. Două persoane…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *