Razie printre șoferi! Amenzi de peste 8.000 lei

La data de 17/18 august 2021, în intervalul orar 22.00 – 00.30, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul Rutier, în colaborare cu Secțiile 1 – 5 Poliție, au organizat și desfășurat o acțiune, ce a avut ca scop principal, depistarea și sancționarea conducătorilor auto care conduc autovehicule sub influența alcoolului sau a altor substanțe, precum și a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză.

Pentru abaterile constatate, polițiștii brașoveni au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în valoare totală de peste 8.000 lei.

De asemenea, polițiștii au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, 2 permise de conducere,  1 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și 1 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, polițiștii au constatat 1 infracțiune la regimul rutier, respectiv “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”,  motiv pentru care a fost întocmit dosar penal instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

Reamintim faptul că, scopul tuturor activităților desfășurate de către polițiștii brașoveni nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, dar nu va fi tolerată nicio abatere de la lege.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: