Razie printre hoții de lemne la Budila, Teliu și Feldioara

La data de 06 octombrie 2021, în intervalul orar 11.00 – 16.00, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice au organizat și desfăşurat o acţiune pe linie de silvicultură pe raza localităților Budila, Teliu și Feldioara din județul Brașov.

Acţiunea a urmărit, în principal, descoperirea persoanelor care taie şi sustrag material lemnos din fondul forestier, care transportă material lemnos fără documente legale, precum şi existenţa şi legalitatea activităților desfășurate de către societățile comerciale ce au ca obiect de activitate exploatarea și prelucrarea materialelor lemnoase.

În urma activităților desfășurate, pentru abaterile constatate, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, pentru stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, polițiștii au aplicat 1 sancțiune contravențională, în valoare de 6.000 lei și au dispus măsura confiscării unei cantități de material lemnos, acesta fiind predat reprezentanților Ocolului Silvic de pe raza de competență.

Totodată, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, polițiștii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 870  lei.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: