Razie pe drumurile din județ (FOTO)

În baza unui Planul de Acțiune întocmit la nivelul Direcției Rutiere, polițiștii Serviciului Rutier Brașov au organizat și desfășurat o acțiune cu efective mărite la nivelul județului Brașov.

Obiectivele urmărite în cadrul acțiunii au fost creșterea încrederii populației și asigurarea vizibilității elementului polițienesc prin prezența activă a lucrătorilor pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat, verificarea legalității desfășurării transportului rutier de mărfuri și persoane, inclusiv cel în regim taxi, precum și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație.

Acțiunea a fost structurată pe două etape:

  1. prima etapă a avut drept scop creșterea încrederii populației și asigurarea vizibilității elementului polițienesc, care s-a desfășurat în data de 31.01.2019 în intervalul orar 16,00-20,00 și în data de 01.02.2019 între orele 07,00-11,00;
  2. a doua etapă a urmărit verificarea legalității desfășurării transportului rutier de mărfuri și persoane, inclusiv cel în regim taxi și s-a desfășurat în data de 04.02.2019 în intervalul orar 06,00-10,00.

Astfel, în urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au aplicat 403 sancțiuni contravenționale, dintre care 120 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 59 pentru nepurtarea  centurii de siguranță de către conducătorii auto, 14 pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii autovehiculului și 6 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate în această perioadă este de aproximativ 32.000 lei.

În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat 11 infracțiuni privind circulația pe drumurile publice și au reținut 26 permise de conducere, dintre care 20 în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice (13  pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 6 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea și unul pentru neacordare priorității de trecere pietonilor).

De asemenea, cu ocazia desfășurării acțiunii, polițiști rutieri au reținut 28 certificate de înmatriculare pentru conducerea unui autovehicul având înmatricularea suspendată, ca urmare a expirării valabilității inspecției tehnice periodice, pentru nerespectarea obligației de a încheia asigurarea auto obligatorie RCA sau pentru conducerea unui autovehicul care prezintă defecțiuni tehnice.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: