Razie în trafic. Polițiștii brașoveni au aplicat 310 de sancțiuni contravenționale

În perioada 10 – 11 noiembrie 2021, polițiștii rutieri și de ordine publică cu aviz de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, în colaborare cu reprezentanți ai Registrului Auto Român – Reprezentanța Brașov, au organizat și desfășurat acțiuni pe raza întregului județ Brașov, în vederea asigurării unui climat optim de siguranță rutieră, precum și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.

 

Printre obiectivele acțiunii s-au numărat:

 

  • verificarea respectării normelor legale privind autovehiculele destinate transportului de marfă cu masă totală autorizată mai mică sau egală cu 3,5 t;
  • verificarea respectării prevederilor legale în ceea ce privește autovehiculele ce au capacitate de transport mai mică sau egală cu 8+1 locuri;
  • verificarea respectării legislației în vigoare de către toți conducătorii de vehicule;
  • reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul defecțiunilor tehnice;
  • depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive;
  • verificarea respectării legislației incidente în domeniul transportului public de persoane în regim taxi;
  • impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic;
  • verificarea respectării prevederilor legale în vederea limitării răspândirii virusului Sars-CoV-2.

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost angrenate 74 de forțe de ordine din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov și 2 reprezentanți ai Registrului Auto Român – Reprezentanța Brașov, care au verificat 726 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate, polițiștii brașoveni au aplicat 310 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 305 sancțiuni contravenționale fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare și 5 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor altor acte normative.

Dintre cele 304 sancțiuni contravenționale, 21 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor privind instalațiile de iluminare, 12 sancțiuni contravenționale pentru abateri constatate la nivelul sistemului de rulare, 7 sancțiuni contravenționale aplicate pentru lipsa inspecției tehnice periodice, 2 sancțiuni contravenționale pentru folii neomologate și 243 sancțiuni contravenționale pentru săvârșirea altor abateri la regimul rutier.

De asemenea, polițiștii au reținut 31 certificate de înmatriculare și 26 permise de conducere, fiind constatată 1 infracțiune la regimul rutier.

Totodată, polițiștii brașoveni au dispus măsura imobilizării în cazul a două autovehicule ca urmare a constatării nerespectării prevederilor Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 

Reamintim faptul că, scopul tuturor activităților desfășurate de către polițiștii brașoveni nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, dar nu va fi tolerată nicio abatere de la lege.

Siguranța tuturor cetățenilor reprezintă o prioritate pentru Inspectoratul de Poliție Județean Brașov!

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: