Răzgândache. Ministrul Justiției s-a răzgândit în privința vârstei de pensionare la magistrați

În ultima zi a anului 2020, ministrul Stelian Ion anunțase că va propune creșterea vârstei de pensionare a magistraților. ”Sunt îngrijorat de numărul mare de cereri de pensionare. Vom propune creșterea vârstei de pensionare, astfel ca un magistrat să nu mai poată ieși la pensie la 48 de ani”, a declarat anul trecut Stelian Ion. Ieri, ministrul USR și-a schimbat viziunea.

”În urma analizei pe care am făcut-o cu privire la subiectul vârstei de pensionare a magistraților, am ajuns la concluzia că nu este oportună creșterea vârstei de pensionare a acestora, însă voi propune abrogarea textului de lege adoptat în anul 2018 referitor la pensionarea anticipată, care ar urma să intre în vigoare începând cu data de 1 Ianuarie 2022.

Prioritatea pe termen mediu va fi aceea de a găsi soluții pentru încurajarea oamenilor să rămână de bunăvoie în sistem, să contribuie cu experiența lor la îmbunătățirea calității actului de justiție și să se simtă pe deplin apreciați pentru munca pe care o depun”, a adăugat ministrul.

Cu alte cuvinte, discriminarea categoriilor sociale este la ordinea zilei în România. Deși magistrații încasează salarii mari, pot ieși la pensie și la 48 de ani în timp ce mai toți românii indiferent de locul de muncă unde a activat, ies la pensie la 60-65 de ani. Trebuie amintit că magistrații au îngrădite anumite drepturi, dar în același timp au și beneficii pe timpul activității. De exemplu, pe lângă salariile de câteva mii de euro lunar, magistrații mai primesc și bani de cazare, dar și bani pentru transport. Să nu uităm de ”pensia specială” care de multe ori este mai mare decât salariul.

O altă categorie care iese la pensie tot la 45-48 de ani este cea din care fac parte militarii și polițiștii. Și aceștia beneficiază de bani de chirie, dar o sumă mult mai mică decât magistrați, undeva la jumătate.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: