Război total la Neurologie din cauza banilor și a secției COVID

Un nou scandal la Spitalul Neurologie și Psihiatrie Brașov. 11 medici și-au exprimat nemulțumirea într-o adresă transmisă conducerii.

Din nou probleme cu medicii de la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov. 11 doctori au transmis o adresa managerului prin care solicită să li se respecte drepturile. Aceștia sunt nemulțumiți de actuala conducere și vor să primească un spor de 85%.  De asemenea, doresc să afle care va fi perioada de timp în care vor mai trata pacienți în afara competenței lor. Medicii spitalului solicită renunțarea la intenția declarată de a se înființa un serviciu ATI în secția COVID.

”În data de 11-05-2020, în timp ce grupa I COVID se afla în dispozitiv, am primit fluturașii de salarii pe luna aprilie, ceea ce a determinat o imensă dezamăgire și nemulțumire în rândul personalului medical.

Săptămâna de izolare în secția COVID s-a plătit corect integral, respectiv zilele de sâmbătă, duminica și sărbătorile legale s-au considerat zile de gardă și au fost plătite ca atare, iar celelalte 5 zile X 24 ore, respectiv 120 de ore, au intrat în norma de bază (140 de ore pe lună).

Săptămâna în care ne-am desfășurat activitatea normală în secția Neurologie, din programul de lucru, dimineața, respectiv 6 ore X 5 zile(exceptând weekend-ul) = 30 de ore, au completat cele 120 de ore anterioare pentru norma de bază, iar orele care depășesc norma, ni s-a comunicat faptul că nu pot fi plătite ca ore suplimentare(dubitabil), dar vom primi zile libere pe care practic nu le vom putea efectua niciodată, deci este practic voluntariat.

În săptămâna de Neurologie gărzile efectuate au fost plătite cu excepția unei gărzi care a fost considerată ”gardă obligatorie”, noțiune care nu există în nicio lege actuală și pe care nu aveți dreptul să nu o plătiți în condițiile în care norma de bază a fost îndeplinită și chiar depășită.

În cazul în care nu cunoașteți legislația în domeniu, toate aceste reglementări sunt menționate în OMS nr. 1375/2016 și nu lasă posibilitatea nici unei interpretări.

După cum probabil știți, sporul care poate fi acordat angajaților în situații speciale poate fi între 55 și 85%.

Având în vedere cele menționate, vă solicităm cu respect, dar imperativ:

-un spor rezonabil de 85%.

-rugăm menționați perioada de timp în care vom mai trata pacienți în afara competenței noastre

-rugăm să faceți toate diligențele necesare pentru revenirea activității noastre la normalitate

-solicităm renunțarea la intenția declarată de a se înființa în secția COVID a unui serviciu ATI

Ne declarăm foarte nemulțumiți de modul în care s-a gestionat în general această situație, ne dorim din suflet o rezolvare satisfăcătoare a doleanțelor noaste pe care le-am expus și, în eventualitatea ca aceasta nu se va întâmpla, ne rezervăm dreptul de a ne adresa ulterior autorităților competente superioare ierarhic și eventual mass-mediei”, au scris în adresă cei 11 medici care au și semnat documentul.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: