Rație la Paracetamol în farmacii. Nu se pot cumpăra mai mult de 2 cutii de persoană

Paracetamol cu rația în farmaciile din România. Nu se pot cumpăra mai mult de 2 cutii de persoană. Decizia vine după ce în ultimul timp vânzările la Paracetamol s-au triplat. Menționăm faptul că acest medicament se află, printre altele, pe schema de tratament a infecției cu COVID-19.

„Este o recomandare pe care am trimis-o de ieri către colegii noștri farmaciști, dar și pentru publicul larg, pentru a înțelege că trecem printr-o perioadă în care în a acumula cantități prea mari dintr-un medicament nu este opțiunea cea mai bună”, a spus Dumitru Lupuleasa, președintele Colegiului Farmaciștilor din România.

„Am luat această decizie pentru că consumurile s-au dublat, aproape spre triplare față de perioadele anterioare și tocmai pentru că în schema de tratament pentru COVID-19, pentru formele ușoare, pentru a scădea temperatura este recomandat paracetamolul și atunci toată lumea s-a sesizat și în buna tradiție, mai ales românească, încercăm să avem cât mai mult chiar dacă nu ne trebuie”, a adăugat el la Digi24.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: