Răsplată cinstită pentru muncă cinstită

188 de deputaţi din coaliția PSD-ALDE, dar și din  rândul Opoziției, au votat miercuri în favoarea Legii salarizării personalului bugetar. Potrivit actului normativ iniţiat de Grupul Parlamentar al PSD, de la 1 ianuarie 2018, toți bugetarii vor avea o creștere a salariului brut de 25%. De la 1 martie 2018, profesorii vor beneficia de o majorare salarială de 25%. Aceasta se va adăuga  la   creșterea   de   25%  care   a   avut   loc  deja,   ca   urmare   a   deciziei Guvernului social-democrat, ceea ce înseamnă de fapt o creștere de 50%. Tot de la 1 martie, medicii  și  asistentele vor avea creșteri salariale de peste 100%, iar prin aceasta vor ajunge la nivelul grilei din 2022, cu patru ani mai devreme.

 

”Sunt printre cei care, atât în campania electorală, cât și după, au vorbit despre această lege, ca și despre alte măsuri propuse de PSD. A fost și este privilegiul meu să le vorbesc celor cu care am dat mâna, și i-am privit în ochi, că ne-am ținut de promisiune. Am început anul cu măsuri de ”etapă”, ca să zic așa, cu majorările urgente, precum cea a salariului minim. Acum am îndeplinit, prin această lege, primul mare angajament din Programul de Guvernare. Îi îndemn pe cei care au îndrăznit să creadă în noi, să nu plece urechea la interpetări servite de-a gata de Opoziție sau de manipulatorii de profesie.  Contează ce va scrie pe fluturașul de salariu, contează ce bani vor intra în buzunarele românilor. Bugetarii vor primi chiar mai mult decât s-a discutat inițial”, declară Viorel Chiriac, deputat PSD.

 

Parlamentarul brașovean explică faptul că dincolo de partea mult dezbătută, cu privire la cât ar urma să câștige fiecare angajat al statului, prin această nouă lege se fac modificări care stopează haosul perpetuat în toți acești ani. După promulgarea actului normativ se  vor elimina disfuncţionalităţile   salariale   existente   în   sistemul   public   de   salarizare, prin stabilirea aceluiaşi nivel de salarizare pentru funcţiile comune existente în cadrul   familiilor   ocupaţionale. Mai mult, se va stimula performanţa   profesională, se va reglementarea   modalitatea   de   remunerare   a   personalului   care  deţine   titlul ştiinţific   de   doctor   prin   acordarea   unei   indemnizaţii   lunare   pentru titlul ştiinţific de doctor. Suma sporurilor, compensaţiilor, adaosurilor, primelor, premiilor şi indemnizaţiilor va fi încadrată în procentul de 30% din suma salariilor de bază, pe total buget pentru fiecare ordonator de credite.

 

”Probabil că nu există o lege perfectă, dar aceasta este una care își va atinge scopul principal, acela de a remunera cinstit o muncă cinstită, și de a răsplăti efortul și pregătirea superioară. Vă amintiți cum odată cu creșterea salariului minim unele firme se grăbeau să anunțe retragerea de pe piața românească a muncii? Acum multe din ele nu numai că au plecat, dar își caută asiduu angajați. Iar acei oameni au învățat să-și valorifice corect munca, și cer să fie plătiți ca atare. Același efect îl va avea și acestă lege. Va facilita angajarea și în sectorul privat, determinând tinerii să rămână în țară, pentru lefuri mai apropiate  de cele medii europene”, completează Viorel Chiriac.

 

Biroul de presă al PSD Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: