Râșnovul găzduiește Festivalul de Film și Istorii

Cetatea Râșnovului găzduiește timp de 10 zile, la finalul lunii august, Festivalul de Film și Istorii, ediția 21. Acest festival va dispune de o multitudine de activități precum filme, concerte, școli de vară, competiție de film documentar și nu în ultimul rând, dezbateri și expoziții.

Festivalul va avea loc de pe data de 20 august pană pe 29 august, acolo unde iubitorii de cultură dar nu numai, pot veni să descopere diferite subiecte relevante și de asemenea pot participa la dezbateri memorabile. În cadrul festivalului se pot regăsi standuri cu cărți, acolo unde publicul are posibilitatea de a se delecta. De asemenea se regăsesc concerte în aer liber și expoziții ce au ca temă principală istoria cinematografiei.

Festivalul de Film și Istorii de la Râșnov a debutat din anul 2009, atunci când s-a dorit valorificarea istoriei cinematografiei locale dar și a celei mondiale. De asemenea, s-a dorit și dezvoltarea în spațiul public, a unor discuții sau dezbateri pe teme temporale.

Astfel, s-a născut aceast eveniment, unic pe piața culturală românească, ce are ca și rol, informarea participanților cu privire la momentele din trecut pe care cinematografia le-a avut și de asemenea istoria dezvoltării acesteia. Dezbaterile regăsite în cadrul acestui festival, au rolul de a stârni curiozitatea și pasiunile participanților.

Aceste informații au fost preluate de pe http://www.ffir.ro/.

 

Butilică Diana-Alexandra

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: