Râșnovenii își pot plăti din 10 ianuarie impozitele și taxele locale

Râșnovenii își pot plăti din 10 ianuarie impozitele și taxele locale

  • Economic
  • ianuarie 6, 2022
  • Fără comentarii
  • 576
Taxele și impozitele locale pot fi plătite din 10 ianuarie 2022, la Râșnov. Ca în fiecare an, plata se poate face atât „fizic”, la casieria din incinta sediului Primăriei Râșnov, cât și în format electronic, accesând www.ghiseul.ro sau de pe site-ul Primăriei Râșnov, www.primariarasnov.ro (cu suport asigurat prin intermediul platformei „Global Pay”). Totodată, contribuabilii vor plăti și în anul 2022 impozite nemajorate, din iniţiativa autorităţilor locale, singurele creșteri fiind cauzate de aplicarea prevederilor legislaţiei naţionale.
Consiliul Local nu a stabilit pentru 2022 cote adiţionale la impozitele și taxele locale, decizie care se menţine la Râșnov pentru al 18-lea an consecutiv. Au apărut indexări cu rata inflaţiei pe parcurs, impuse de Codul Fiscal, dar la Râșnov nu s-a uzat de prevederile legislative care permit administraţiilor locale să impună cote de impozit suplimentare faţă de cele minime stabilite prin lege.
Ca și în acest an, persoanele fizice care își achită integral impozitul până la data de 31 martie 2022, vor primi o bonificaţie de 10% (pragul maxim posibil) din suma stabilită.
Râșnovenii care doresc să primească pe e-mail deciziile prin care sunt stabilite taxele și impozitele sau alte documente emise de Biroul Taxe și Impozite din Primărie pot uza de această facilitate cu o simplă înștiinţare transmisă în acest sens.
Concret, de pe adresa de e-mail pe care doresc să o folosească în corespondenţa cu Biroul de Taxe și Impozite, se transmite un simplu mesaj de informare către impozite.taxe@primăriarasnov.ro.
Odată făcut acest pas, oamenii vor primi documentele de la biroul amintit, decizii, titluri, somaţii numai în format electronic.
Trebuie menţionat că odată stabilită ca modalitate de comunicare cea electronică, orice mail primit are valoare juridică. Tot prin această modalitate de comunicare, oamenii pot transmite și cereri de soluţionare pentru diverse probleme către biroul amintit.

Stiri recomandate

Numărul salariaţilor şi câştigul salarial în luna noiembrie 2021, în județul Brașov

Numărul salariaţilor şi câştigul salarial în luna noiembrie 2021,…

Efectivul salariaţilor JUDEŢUL BRAȘOV Efectivul salariaţilor la sfârşitul lunii noiembrie 2021 a fost în judeţul Braşov de 192.891 persoane. Acesta a…
O pistă de alergare din tartan și un loc de joacă pentru câini așteaptă voturile brașovenilor, pe platforma de Bugetare participativă

O pistă de alergare din tartan și un loc…

O pistă de alergare din tartan, în Parcul Tractorul, și un loc de joacă pentru câini, așteaptă voturile brașovenilor, pe platforma…
Concert cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului

Concert cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor…

Muzică spre reamintire şi speranţă… Create într-un context dramatic şi puternic discriminatoriu, lucrările a numeroase compozitoare de origine evreiască alunecă tot…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *