Răscoala de la Spitalul de Psihiatrie și Neurologie Brașov. Unii medici nu vor ca spitalul să fie în prima linie în lupta cu virusul COVID-19

După scandalul pornit la organizarea concursului pentru funcția de manager, la Spitalul de Psihiatrie și Neurologie(SPCN) Brașov a izbucnit un nou confict. De această dată între reprezentanții din conducerea unității spitalicești. Mai precis, directorul medical al SPCN, Daniela Marinescu, îl acuză pe managerul Florin Nicușor Bîgiu că are o atitudine sfidătoare și nu acceptă sfaturi de la ceilalți membri ai conducerii și ia singur decizii. Mai mult, directorul medical nu pare să fie de acord ca la spital să fie îngrijiți pacienți confirmați cu virusul COVID-19, invocând lipsa de specialiști. Directorul medical este susținut și de alte cadre medicale are au adus deja la cunoștință managerului toate aceste probleme.

”Modul de acțiune este unul dictatorial ca și cum ar deține adevărul absolut, refuzând orice discuție sau variantă de a soluționa o situație. Întreg corpul medical, inclusiv eu, am aflat din presă că SPCN Brașov este printre primele spitale care vor intra în ”lupta COVID-19”, deși spitalul nu deține secție ATI.La toate întâlnirile de lucru de la nivel central a mers și a hotărât de unul singur, oferind SPCN Brașov ca unitate sanitară de primă linie în tratarea persoanelor COVID-19.

Menționez că medicii care lucrează în acest spital sunt specialiști neurologi, fizioterapeuți și psihiatri, fără componență de administrare tratament specific patologiei infecțioase sau pneumologice, fără să mai vorbim despre competența de a intuba un pacient aflat în insuficiență respiratorie, care este apanajul medicului ATI-ist.

De asemenea, spitalul nu deține circuite de decontaminare a personalului sigure, cele încropite intersectându-se la un moment dat. Având în vedere cele de mai sus, consider că modul de acțiune al managerului de a pune spitalul în fața faptului împlinit, are dublă consecință negativă. Pe de o parte, starea de sănătate a întregului personal al SCPN Brașov este periclitată, iar pe de altă parte, urmare a faptului că personalul medical nu are competențe ATI, infecțioase, pneumologie și spitalul nu dispune de medici din aceste specialități medicale, consider că șansele de supraviețuire a potențialilor pacienți COVID-19, sunt reduse”, susține într-o adresă transmisă Comitetului Director de către Daniela Marinescu, director medical al SCPN Brașov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: