Răscoala de la Consiliul Județean Brașov. Aleșii județeni îi pregătesc o ”surpriză” lui Veștea

Mai mulți consilieri județeni din Brașov pregătesc o lovitură la următoarea ședință ordinară. Consilieri din mai multe formațiuni politice vor să-i ceară demisia lui Adrian Gabor din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Brașov. Aleșii susțin că o persoană care are dosar penal pentru că a fost prins băut la volan nu poate să-i reprezinte în relația cu alte instituții. Argumentele acestora sunt întărite și de faptul că nu există varianta să nu fie adevărat având în vedere că liberalul a fost testat de polițiști și avea o alcoolemie de aproximativ 2 la mie, enorm de mult.

Există șanse mari ca Adrian Gabor să se aleagă cu o condamnare așa cum se întâmplă în toate cazurile de acest gen. Din primele informații se pare că printre consilierii care pregătesc debarcarea lui Gabor se numără cei din PSD, o parte din PER, dar și consilieri din FDGR care niciodată nu au fost de acord ca persoane care au probleme cu legea să ocupe funcții publice. Cel puțin așa au declarat de fiecare dată public. Acestui demers se va alătura cu siguranță și Ionuț Goidescu, unul dintre consilierii care au criticat de fiecare dată derapajele celor din administrația județeană. Ei vor să să intre pe această funcție orice alt ales, dar unul curat.

Cum alegătorii din Brașov nu sunt de acord ca să fie reprezentați de persoane care au dosare penale, sunt șanse mari ca o directivă de schimbare a vicepreședintelui să vină inclusiv de la conducerea centrală a PNL. Surse din partid susțin că Ludovic Orban și Rareș Bogdan s-au săturat de problemele penale ale aleșilor liberali din Brașov, singurul partid care în prezent are reprezentanți cercetați sau condamnați penal. Cum Adrian Veștea i-a ținut în brațe și nu a luat nicio măsură împotriva lor, ba din contră i-a protejat, conducerea centrală e decisă să facă curat în organizațiile care trag în jos partidul din punctul ăsta de vedere.

Nici consilierii locali din aripa PDL nu văd cu ochi buni faptul că Adrian Veștea îi protejează, dar și promovează pe funcții pe liberalii care au avut sau au dosare penale. Toată lumea știe că fără primarul George Scripcaru care are procentele de partea sa, Adrian Veștea nu poate face nimic la alegerile locale, ar fi imposibil aproape ca să îl întreacă la notorietate și număr de simpatizanți. Fără primar, șansele PNL sunt destul de reduse pentru a avea rezultate bune la alegerile pentru Consiliul Județean.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: