Rampa de lansare a politicienilor din Brașov pe funcții la stat, din nou în vizorul cetățenilor

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Brașov se află din nou sub lupa brașovenilor, bineînțeles, tot din cauza unor concursuri organizate la această instituție care a ajuns, mai nou, rampa de lansare a politicienilor pe funcții bine plătite la stat.

”În plină pandemie și stare de alertă, la Protecția Copilului se organizează „concursuri” pentru ocuparea unor funcții de conducere! Astfel, pe site-ul instituției a fost publicat, la data de 28 August 2020, anunțul privind concursul pentru ocuparea funcției de conducere-Director General Adjunct și Director General Adjunct Economic. Interesantă abordare. Legea 55/2020 prevede la art. 27 alin.3 că “Pe durata stării de alertă, în instituțiile şi autoritățile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante şi temporar vacante” ! Din câte cunoaștem noi Legea nu a fost abrogată și nici nu am ieșit din starea de alertă! De ce atâta grabă și de ce această metodă de forțare a Legii? Ce ascunde acest demers? Asta am încercat să aflăm și noi. Este acesta un concurs dedicat sau nu? Avem destule elemente care să ne determine să punem sub semnul întrebări legalitatea și corectitudinea organizării acestuia. Legea 203/16.09.2020 prevede la art. II  că “ Prin derogare de la dispozițiile art. 27 alin. (3) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările ulterioare, pe durata stării de alertă se pot desfășura și concursurile pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante”! Lecturând cele două acte normative, Legea 55 și Legea 203, rezultă că Protecția Copilului ar fi putut să scoată la concurs funcțiile de conducere, după ce ar fi obținut derogare, în condițiile art. II din Legea 203/16.09.2020, ulterior datei de 16.09.2020!!! Întrebări simple pentru cunoscători! Protecția Copilului a solicitat și obținut derogare privind organizarea concursului? În ce dată și de la cine? Care a fost temeiul legal avut în vedere, privind anunțul de organizare a concursului din data de 28 August 2020, ținând cont că Legea 55/2020 INTERZICEA acest lucru? Să vedem și cine sunt pretendenții pentru aceste posturi”, scrie ASUM pe site.

Detalii pe ASUM 

Întâmplător sau nu, la aceste concursuri ajung neapărat și politicieni sau indivizi care au legătură sau susținere politică. Bineînțeles, este o coincidență. Pe la această instituție faimoasă a ”trecut” și Anca Bertea, care, mai apoi, a fost proptită pe un post de director la DSP. De asemenea, tot pe aici a ”lucrat” 2 zile și actualul prefect Cătălin Văsii. Bineînțeles, s-au organizat concursuri, că doar nu au intrat pe ochi frumoși sau nu le-a spus cineva dinainte subiectele de la examen. Curios este că Văsii a intrat în această instituție doar ca să poate deveni prefect. Dar să nu aveți impresia că la Brașov mai sunt instituții ale statului care să verifice și modul cum sunt parașutați unii politicieni pe funcții. Nu, acestea au ajuns să ”doarmă” sau să fie mână în mână cu politicienii. Ați mai auzit la Brașov vreun caz răsunător de corupție? NU! Toți brașovenii sunt cuminți, nu fură, nu prostesc oamenii, nu fac rău orașului. Ne întrebăm oare de ce am mai avea nevoie de procurori și polițiști la Brașov având în vedere că presa sau diferite asociații non-guvernamentale scot la iveală cu subiect și predicat diverse măgării din instituțiile de stat, dar nimeni nu le vede, ori nu se dorește acest lucru. Sunt acte, sunt probe clare, dar degeaba. Sub lupa unor se pare că sunt tot amărăștenii care nu au pile la sistem.

 

One thought on “Rampa de lansare a politicienilor din Brașov pe funcții la stat, din nou în vizorul cetățenilor

  • 25 septembrie 2020 la 21:26
    Permalink

    Nu inteleg de ce nu se autoaesizeaza organelle de urmarire penala si de ce nu analizeaza legalitatea tuturor concursurilor de la CJ si DGASPC din iulie 2016 si pana in prezent ???

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: