Rafila: Probabil că numărul real de cazuri de COVID este între 10 și 20 de ori mai mare decât cel depistat

Profesorul Alexandru Rafila conideră că numărul real de infectări cu COVID-19 în România este probabil de 10, chiar de 20 de ori mai mare decât cel indicat de statisticile oficiale.  El susține că persoanele asimptomatice reprezintă o proporție destul de însemnată în rândul celor care s-au îmbolnăvit de coronavirus.

„Acestea sunt cifrele de peste tot, nu numai din România, astea sunt cifrele care au fost detectate în multe din ţările în care s-au făcut deja studii de seroprevalenţă. Între 10 şi 20. Cred că mai puţin de 10 nu o să fie”, a spus Alexandru Rafila la Digi24.

România ar trebui să rezerve un eventual vaccin

Rafila crede că ar fi important ca România să se alăture inițiativei europene pentru a „rezerva” din timp un eventual vaccin.

„Îmi pare bine că s-a pus în funcţiune mecanismul european care permite achiziţionarea unei cantităţi de 400 de milioane de doze de vaccin de la un producător european (…) sunt cinci ţări care au aplicat, că asta era condiţia, pentru ca să se poată face o achiziţie comună, dar fără să ne exprimăm clar interesul de a participa la acest mecanism lucrurile, nu se întâmplă de la sine”, a punctat Rafila.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: